Agyrázkódás okozta Loris Karius óriási bakijait a BL-döntőben?

Úgy tűnik, megvan az oka annak, miért bakizott kétszer is akkorát Loris Karius, az FC Liverpool német kapusa a Real Madrid elleni BL-döntőben.

Mint írtuk, a kijevi finálét a spanyolok nyerték meg 3-1-re, a madridiak két góljánál Karius óriásikat bakizott. Most úgy tűnik, hogy orvosi magyarázata van a német kapus balszerencséjének, ugyanis a potyagólük előtt, még 0–0-s állásnál Sergio Ramos fejbe könyökölte Kariust – a felvételek alapján Virgil van Dijk taszította a Real játékosát a német kapus felé.

A Bild értesülései szerint a kritikák kereszttüzében álló játékoson az Egyesült Államokban összesen 30 tesztet futtattak le, ezekből 26 eredmény azt mutatja, hogy a kapus agyrázkódást szenvedett. Arról már az ESPN információi árulkodnak, hogy a Liverpool orvosi stábja ragaszkodott a vizsgálatokhoz, nem pedig a kapus, aki Bostonba utazott Dr. Ross Zafonte specialistához. Hétfő este a massachusettsi kórház hivatalos közleményt adott ki, melyben Karius engedélyével közzéteszik, hogy a játékos agyrázkódást szenvedett a mérkőzés közben. A kommünikében azt írják, Kariusnak térbeli tájékozódási zavarai lehettek az eset után, és elképzelhető, hogy ez befolyásolta a teljesítményét. Azt is megjegyzik, az azóta eltelt időben jelentősen javult a kapus állapota, és további javulást, illetve teljes felépülést várnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?