A magyar és a román válogatott is kijutott a női kézi Eb-re

Románia és Magyarország női kézilabda válogatottja is ott lesz november végén Franciaországban megrendezett Európa-bajnokságon: Neaguék 28-25-re győzték le idegenben Ausztria válogatottját és szereztek ezzel behozhatatlan előnyt az utolsó forduló előtt. A magyar lányoknak még pályára sem kellett lépni a továbbjutásért.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata szombaton úgy lép pályára Fehéároroszország ellen, hogy amennyiben legyőzi ellenfelét, akkor az első helyen végez a 7. selejtezőcsoportban ugyanis Hollandia a várakozásoknak megfelelően győzött Fehéroroszországban, matematikailag is biztossá téve a saját és a magyar együttes továbbjutását.

A 4. csoportban Románia is biztos továbbjutó, Neaguék 28-25-re nyertek pénteken Ausztia ellen. Oroszország és Ausztria ugyan két-két ponttal áll mögötte, de a riválisok az utolsó körben egymás ellen játszanak, azaz csupán egyikük érheti utol.

Az idei női kézilabda Európa-bajnokságnak Franciaország ad otthont. A torna november 29-én kezdődik és december 16-én ér véget.

Kimaradt?