„Büntessék meg Ramost!” – már 450 ezer aláírásnál jár a petíció

A világ legnagyobb ilyen jellegű oldalán, a change.org-on indítottak petíciót Sergio Ramos, a Rela Madrid védője ellen, aki a szombati Bajnokok Ligája döntőben olyan súlyos sérülést okozott Mohamed Salah-nak, az FC Liverpool klasszisának, hogy az egyiptomi játékos sírva hagyta el a játékteret.

A kezdeményezők azt kérik az európai (UEFA), valamint a nemzetközi (FIFA) szövetségtől, hogy a videofelvételeket felhasználva tegyenek lépéseket Sergio Ramos és a hozzá hasonló játékosok ellen, hogy megőrizzék a játék tisztaságát.

„Sergio Ramos szándékosan szorította a hóna alá Mohamed Szalah karját, vállsérülést okozott neki, aki ennek következtében nemcsak a mérkőzés hátralévő részét kényszerült kihagyni, hanem a 2018-as világbajnokságról is lemaradhat. Ezenkívül eljátszotta, hogy a Liverpool játékosai szabálytalankodtak vele szemben, emiatt a játékvezető Sadio Manénak adott olyan sárga lapot, amit nem érdemelt meg. Sergio Ramos szörnyű példát mutat a labdarúgók jövőbeli generációjának; ahelyett, hogy tisztességesen nyerne meccseket, trükköket használ, melyek meghiúsítják a tisztességes játékot” – olvasható a petícióleírásában.

Hétfő délelőtt még „csak” 300 ezernél járt az aláírók száma, este már a 400 ezret is átlépte, kedden reggel már 450 ezernél tartott. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?