Roland Garros: Alison Riske lesz Simona Halep első ellenfele

Az Egyesült Államokat képviselő Alison Riske lesz Simona Halep első ellenfele az év második Grand Slam-tornáján, a francia nyílt teniszbajnokságon - derült ki a csütörtökön Párizsban tartott sorsoláson.

A Roland Garroson első kiemeltként induló és tavaly döntős román játékos két alkalommal találkozott eddig a világranglista 105. helyén álló, 27 éves amerikaival: 2015-ben 6:3, 6:0-ra győzte le a római torna második körében, tavaly pedig 6:3, 3:6, 6:2-re nyert ellene a pekingi első fordulóban. Amennyiben ezúttal is sikerül nyernie, a második körben a Myrtille Georges (Franciaország) és Taylor Townsend (USA) közötti találkozó győztesével kerül össze Halep.

Női egyesben további négy játékos biztosan szerepel még a főtáblán: Mihaela Buzărnescu (WTA-32.), Irina-Camelia Begu (WTA-41.), Sorana Cîrstea (WTA-45.) és Ana Bogdan (WTA-65.). Monica Niculescu (WTA-61.) sérülés miatt idén nem indul a tornán, felkerülhet viszont a főtáblára Irina Bara és Alexandra Dulgheru, amennyiben megnyerik a selejtező zárófordulójában sorra kerülő találkozójukat. 

A francia nyílt teniszbajnokság vasárnap kezdődik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?