Liga 1: győzött Craiován a FCSB, vasárnap dől el bajnoki cím

Bár több és veszélyesebb gólhelyzetet dolgozott ki ellenfelénél, kikapott a CSU Craiova hétfőn este a FCSB-től és emiatt nem tudta a Kolozsvári CFR labdarúgóinak „nyakába akasztani” a bajnoki címért járó aranyérmet.

A Ion Oblemenco stadion katlanjában összegyűlt 27 ezer nézőt nem a bajnoki címért folyó versenyfutás foglalkoztatta, ők kizárólag azért látogattak ki vadonatúj stadionjukba, hogy kedvenceiket győzelembe hajszolják. A támogatás el is kelt, ugyanis craiovai csapat utoljára 16 évvel ezelőtt, 2002-ben tudta legyőzni a fővárosi „bakákat”. A rossz sorozat megszakadásában reménykedett pár száz kilométerrel északabbra több tízezer vasutas szurkoló is, hiszen egy esetleges oltyán győzelemmel már hétfőn este bajnoki címert ünnepelhetett volna a Kolozsvári CFR.

Devis Mangia csapata több alkalommal is közel került a gólszerzéshez, a legnagyobb helyzetek Mitriță és Tiago Ferreira előtt adódtak. Amikor úgy tűnt, hogy a mérkőzés gólnélküli döntetlen felé csordogál, a FCSB a 86. percben átvette a vezetést: Felipe Teixeirát találta meg egy labda a hazai tizenhatosban, a portugál veterán pedig nem hibázott.

Győzelmével a FCSB egy pontra közelítette meg Kolozsvári CFR-t, így a bajnoki cím a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában dől el. A vasutasok a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban fogadják a még bajnok FC Viitorult, a FCSB pedig a Nemzeti Arénában játszik az Astra Giurgiuval. Mindkét mérkőzést vasárnap este 20.45-től rendezik meg. 

Labdarúgó Liga 1,
play-off, 9. forduló
FC Viitorul-CSM Poli Iași 1-0
Astra Giurgiu-Kolozsvári CFR 0-2
CSU Craiova-FCSB 0-1
play out, 9. forduló
Temesvári Poli-Juventus 2-0
FC Voluntari-Sepsi OSK 1-2
Dinamo-FC Botoșani 2-0
Concordia-Szászmedgyesi Gaz Metan 0-0 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?