Liga 1: egy kézzel már a bajnoki serlegen a Kolozsvári CFR

Már hétfőn este bajnoki címet ünnepelhet a Kolozsvári CFR, amennyiben a Ion Omblemenco stadion vulkánjában kikap a fővárosi FCSB a CSU Craiova ellen. 

A vasutasok azzal teremtették meg maguknak ezt a „kényelmes” helyzetet, hogy vasárnap este sima meccsen 2-0-ra legyőzték idegenben az Astra Giurgiut, és ezzel 4 pontra növelték előnyüket üldözőjükkel szemben. A gólokat Țucudean és Omrani szerezte az első félidőben, és Dan Petrescu alakulatának bőven lett volna még lehetősége betalálni.

A vasutasok győzelme óriási nyomást helyez a FCSB-re, amely hétfőn este 20.45-től a dobogó harmadik fokáért versenyben álló CSU Craiovához látogat. Amennyiben az oltyánoknak sikerül nyerniük, akkor a CFR egy fordulóval a bajnokság vége előtt elkezdheti ünnepelni 4 bajnoki címét. Craiovai döntetlennél 3 pont lenne a CFR és a FCSB közötti különbség és Gigi Becali csapata matematikailag még versenyben maradna. Ez esetben az utolsó fordulóban dölne el a bajnoki cím sorsa, amikor a kolozsváriak a bajnok FC Viitorult, a FCSB pedig az Astra Giurgiut látja vendégül. Ahhoz, hogy a CFR „szájából kiénekeljék az aranyat” arra volna szükség, hogy a tengerpartiak győzelme mellett a FCSB is legyőzze az Astrát.

Labdarúgó Liga 1,
play-off, 9. forduló
FC Viitorul-CSM Poli Iași 1-0
Astra Giurgiu-Kolozsvári CFR 0-2
CSU Craiova-FCSB (hétfő, 20.45)
play out, 9. forduló
Temesvári Poli-Juventus 2-0
FC Voluntari-Sepsi OSK 1-2
Dinamo-FC Botoșani 2-0
Concordia-Szászmedgyesi Gaz Metan 0-0 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?