Női kézi BL: szétfutotta a CSM-t, megvédheti címét a Győr

16-16 után állva hagyta a Győri Audi ETO KC a Bukaresti CSM-t a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, így Görbiczék lehetőséget kaptak arra, hogy vasárnap megvédjék címüket.

Ambros Martín csapata már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, a bukarestiek első góljára 11 percet kellett várni, amikor a CSM legveszélyesebb játékosa, Cristina Neagu talált be.

A bukarestiek végig futottak az eredmény után az első félidőben, kétszer is sikerült egy gólra felzárkózniuk, ám az ETO mindkét alkalommal ismét ellépett 2-3 gyors találattal. Szünetre 12-10-es magyar vezetésnél vonultak a csapatok.

A második félidő hasonlóan indult, ám a CSM játéka fokozatosan feljavult, így a 42. percben 16-16-ot mutatott a Papp László Aréna eredményjelző táblája.

Martín idő kért, rendezte csapatát és olyan védekezést rakott össze, hogy Neaguék 10 percig nem tudtak gól lőni. Mivel ezalatt a Győr négyszer is betalált, a CSM ezután csak futott az eredmény után.

A vége 26-20 lett és ezzel a Győri Audi ETO KC bejutott a döntőbe, ahol a Vardar Szkopje–Rosztov-Don elődöntő győztese ellen védheti meg tavaly szerzett címét.  

 Eredmény, elődöntő:
Győri Audi ETO KC-Bukaresti CSM 26-20 (12-10)
a legeredményesebb játékosok: Groot 7, Oftedal, Görbicz 5-5, Amorim 4, illetve Neagu 6, Manea, Kurtovic 4-4, Mehmedovic 3

Kapcsolódók

Kimaradt?