Harmadszor sznúker-világbajnok: meztelenül nyilatkozott a sajtónak Mark Williams

A walesi Mark Williams 18–16-ra legyőzte hétfő este a skót John Higginst a sheffieldi sznúker-világbajnokság döntőjében, ezzel harmadszor lett világbajnok. Utána ígéretéhez híven meztelenül tartott sajtótájékoztatót.

Williams 10–7-es vezetésről várhatta a hétfői játéknapot, és jó helyzetét kiválóra javította, hiszen az első négy hétfői frém megnyerésével 14–7-re elhúzott. Ezután Higgins szépített (14–10), de a délutáni szakasz utolsó frémje Williamsé lett (15–10).

Az esti programot Higgins egy 131-es brékkel kezdte, majd a következő négy frémet is megnyerte, így 7–7 után ismét egálra álltak. Williams 57, 47 és 42 pontos előnyt adott le ezekben a frémekben.

A lélektanilag fontos egyenlítés tehát sikerült Higginsnek, az ugyanilyen fontos fordítás viszont nem, Williams 17–15-re ellépett, ezzel egy lépésre került a győzelemtől. Sőt, volt egy lökésre is, de elhibázta a világbajnoki golyót, Higgins pedig hibátlan játékkal élt a lehetőséggel (17–16).

Ezzel azonban csak elodázni tudta ellenfele győzelmét, a következő sanszot már kihasználta Williams, aki ezzel – 2000 és 2003 után – megszerezte harmadik világbajnoki címét, Higginsnek maradt négy.

Williams a legidősebb világbajnok Ray Reardon 1978-as bajnoki elsősége óta – a legenda akkor 45 évesen ült fel a sportág trónjára. A döntő előtt nyilvánosság előtt megfogadta, hogy ha harmadszor is világbajnok lesz, akkor meztelenül tartja a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját. A szavát betartotta:

 

Kapcsolódók

Kimaradt?