Felemásra sikerült Iniesta utolsó Clásicója

A spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának vasárnap esti szuperrangadóján a Sergi Roberto kiállítása miatt egy félidőt emberhátrányban játszó Barcelona hazai pályán 2-2-es döntetlenre végzett a Real Madriddal.

Gyors gólváltással indult az El Clásico: Luis Suárez révén a katalánok szereztek vezetést a 10. percben, a fővárosiak négy perccel később Cristiano Ronaldo találatával egyenlítettek. A folytatásban a madridiak játszottak aktívabban, a félidő közepén a portugál aranylabdás előtt két lehetőség is adódott. A házigazdák kényelmesen szőtték akcióikat, így csak egyszer kerültek helyzetbe. A szünet előtti percekben az addig sportszerű mérkőzésen az indulatoké lett a főszerep. Több akciónál is párok akaszkodtak össze, az egyik végén Sergi Roberto odacsapott Marcelónak, így a Barcelona hátvédjét kiállította a játékvezető.

A félidőben Zinedine Zidane lecserélte Cristiano Ronaldót, aki kisebb sérülést szenvedett az első játékrészben. A portugál klasszis helyére a Real mestere Asensiót küldte be.

Luis Suárez erőszakossága gólpasszt ért az 54. percben: az uruguay-i támadó szabálytalanság határát súroló, talán át is lépő módon szerzett labdát Varane-tól, majd Messihez továbbított, aki két csel után a hálóba bombázott a tehetetlen Navas mellett. A Real nehezen került helyzetbe, a 72. percben Gareth Bale távoli lövésével aztán másodszor is egyenlített. Asensio remek cserének bizonyult: a fiatal szélső készítette elő az egyenlítő találatot. A hajrá sok izgalmat hozott, de az eredmény már nem változott.

A Barcától az idény végén - az utánpótlásban eltöltött időszakát is beleszámolva - 22 év után távozó Iniesta utolsó Clásicóján 59 percet játszott, a brazil Paulinho váltotta.

A már bajnok Barcelona így egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy veretlenül zárja a bajnokságot.

Kapcsolódók

Kimaradt?