BL: müncheni győzelmével lépéselőnyben a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé. 

Alapvetően a Bayern München irányította az összecsapást és a 28. percben Kimmich révén meg is szerezte a vezetést. Igaz, a találatban nagy szerepe volt Navasnak, a Real Madrid kapusának, aki a nagyjából 80 méteres sprintet kivágó jobbhátvéd lövése előtt kiindult a beadásra. A 44. percben egyenlített a Real Madrid, Marcelo a lecsorgó labdát vágott kegyetlenül a bal alsó sarokba. A brazil válogatott védőnek ez a harmadik gólja volt a BL mostani kiírásában. A félidő hosszabbításában a Bayern több lehetőséget is elpuskázott. Jupp Heynckes vezetőedző dolgát nehezítette, hogy bő fél óra játék után két kényszerű cserét kellett végrehajtania, mivel Robben a 8., Boateng pedig a 34. percben kidőlt sérülés miatt.

A fordulást követően beszorult a Real Madrid, de Rafinha hatalmas hibáját a szünetben csereként pályára lépő Asensio révén kíméletlenül megbosszulta.

A vezető góltól magabiztos lett a spanyolok játéka, Ronaldo ugyan gólt szerzett, de a játékvezető kezezés miatt megfosztotta a találattól. Nem sokkal később Benzema növelhette volna előnyt, de Ulreich nagyot védett.

A hajrában újra a müncheniek kerültek fölénybe, de nem az eredmény nem változott. A visszavágót jövő kedden rendezik a spanyol fővárosban.

BL, elődöntő, első mérkőzés:
Bayern München (német)-Real Madrid (spanyol) 1-2 (1-1)
Allianz Arena, 70 000 néző, v.: Björn Kuipers
    gólszerzők: Kimmich (28.), illetve Marcelo (44.), Asensio (57.)
    sárga lap: Ribéry (52.), Thiago Alcántara (90.), illetve Casemiro (78.)

A másik elődöntő első mérkőzésén az FC Liverpool 5-2-re nyert az AS Roma ellen. 

Kapcsolódók

Kimaradt?