Viszolyogtató magyarellenes hangulatban nyert a Sepsi OSK Voluntari-ban

Riasztó és viszolyogtató magyarellenes hangulatban melegítettek be hétfőn a Sepsi OSK játékosai a voluntari-i stadionban a Bukaresti Juventus elleni mérkőzés előtt. A sepsiszentgyörgyi csapatot ez nem bátortalanította el, 2-0-ra győztek.

A Liga 1 alsóházában érdekelt Sepsi OSK a rájátszás negyedik fordulójában volt a Bukaresti Juventus vendége. Fél órával a kezdőrúgás előtt a csapatok pályára léptek bemelegíteni. Ekkor az aréna hangszóróiból egy célzottan magyarellenes, uszító, vulgáris szövegű román dalparódia szólalt meg.

A dal szövegét nem fordítjuk le, mert nem bírja a nyomdafestéket. De idézünk belőle románul egy részletet:

"Sus ii Iancu pa statuie si le da la unguri m***
Doamne ocroteste-i pe romani.

"In Campia Nordica, vin c-o bomb-atomica
Doamne ocroteste-i pe romani
Doamne f***-va pa tăți si scapam de greutăți
Doamne ocroteste-i pe romani".

A gsp.ro értesülései szerint a mérkőzés megfigyelője jelentette az incidenst a Hivatásos Labdarúgó Ligénak (LPF), és az ügy a fegyelmi bizottság elé kerül. A történteket a Román Labdarúgó Szövetség elnökének tanácsosa, Andrei Vochin viszolyogtatónak nevezte. „Undorító, hogy léteznek ilyen emberek” – nyilatkozta a Telekom Sportnak.

Az incidens nem bátortalanította el a sepsiszentgyörgyi csapatot, 2-0-ra legyőzték a Bukaresti Juventust. A gólokat Simonovszki (53.) és Tandia (90+3., büntetőből) szerezte. Győzelmével a Sepsi OSK az utolsóról a negyedikre helyre került az alsóházi rájátszás tabelláján.

A következő fordulóban a medgyesiek látogatnak Sepsiszentgyörgyre, a mérkőzést szombaton rendezik 13.30-tól.  

További eredmények a 4. fordulóból:

FC Botoșani–FC Voluntari 1–0 (0–0)

Bukaresti Dinamo–Concordia Chiajna 3–1 (2–0)

Medgyesi Gaz Metan–Temesvári ACS Poli 1–1 (0–0)

Kapcsolódók

Kimaradt?