Liga 1: a CFR és a Craiova remijét kihasználva élre ugrott a FCSB

Nem jól alakultak a dolgok a Kolozsvári CFR szemszögéből a labdarúgó Liga 1 rájátszásának 3. fordulójában: míg a vasutasok gólnélküli döntetlent játszottak Craiován, addig legfőbb riválisuknak számító FCSB egy góllal legyőzte a Poli Iașit, és ezzel pontszámban beérte a CFR-t, sőt jobb gólarányának köszönhetően a tabella élére is ugrott. 

A Ion Oblemenco stadiont megtöltő 26 ezer néző előtt lejátszott CSU Craiova-Kolozsvári CFR találkozón a felek kölcsönösen hatástalanították egymás támadójátékát és így igazságosnak nevezhető gólnélküli döntetlennel ért véget az összecsapás. 

Hasonló eredmény felé tartott a FCSB-Poli Pasi találkozó is, ám a 71. percben a vendégek emberhátrányba kerültek, amikor Cioinac megkapta a második sárgáját.

A faultot követő szabadrúgásból Budescu szépségdíjas gólt lőtt, és a FCSB „befagyasztotta” a meccset. A fővárosiak ezzel a 3 ponttal beérték a tabellán a 35 pontos CFR-t, és jobb gólarányuknak köszönhetően a vezetést is átvették.

Az alsóházban érdekelt Sepsi OSK Temesváron lépett pályára a Poli vendégeként. A fordulatos mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget: előbb a hazaiak szereztek vezetést, majd a vendégeknek sikerült megfordítaniuk az állást. Amikor már úgy tűnt, hogy a 3 pont Székelyföld irányába veszi az irányt, a 89. percben a Poli egyenlített. 

A Sepsi OSK ezzel az egy ponttal 13-ra növelte pontjai számát, de a medgyesiek meglepő idegenbeli győzelme miatt lecsúsztak az utolsó helyre. 

Labdarúgó Liga 1, a 3. forduló eredményei
Play-off
CSU Craiova-Kolozsvári CFR 0-0
Astra-Viitorul 0-2
FCSB-Poli Iaşi 1-0
Play out
Concordia-FC Botoşani 0-0
Dinamo-Juventus 1-2
FC Voluntari-Szászmedgyesi Gaz Metan 1-2
Temesvári Poli-Sepsi OSK 2-2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?