Közel a bajnoki cím: hengerelt a Csíkszeredai Sportklub Brassóban

Egy győztes meccsre került a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata attól, hogy pár év szünet után újra elhódíthassa a román bajnoki címet. A fiúk ugyanis a szombat esti hosszabbításos vereségre csattanós válasszal álltak elő. Brassóban kilenc góllal sikerült nyerni.

A Sporklub közleménye szerint a találkozó a lehető legjobban kezdődött, hiszen az első percet épp hogy átlépve Szcsasztlivij lepte meg Polcot egy takarásból eleresztett lövéssel. A negyedik perchez érkezve pedig egy bulit követően nem voltak figyelmesek a hazaiak, és ezt Valchar büntette. Ekkor Julius Pénzes azonnal időt kért, de nem segített ez sem csapatán. A 9. percben Taratuhin, majd a harmad végéhez közeledve Valchar volt újfent eredményes, ám hogy a Sportklub ne mehessen négygólos előnnyel a szünetre, arról Tranca gondoskodott.

A második harmad kiegyenlített erők küzdelmét hozta, viszont a legnagyobb helyzeteit a Sportklub emberhátrányban hagyta ki. A jeget végül Antal Zsombor törte meg a 37. percben, visszaállítva a négygólos különbséget. Alig 12 másodperc múlva elérkezett a meccs fordulópontja. Sirokovs ellen fújtak be a játékvezetők előbb egy könyökhasználat miatti kiállítást, hogy ezt megfejelje egy bunyóval Flintával szemben.

A bunyóért mindketten 5+20-al mehettek pihenni, de a lett hátvéd a könyöklésért is bezsebelt egy 5+20-at. Az öt perces előnyt a második harmadban két góllal büntették a csíkiak, igaz egyet nem adtak meg, hogy majd a harmadik elején további két érvényes gólt szerezve eldőljön végleg a meccs. A tizesről a játékrész közepén végül Fodor, illetve Brnak gondoskodott kiütéses győzelemmé téve a húsvét vasárnapi küzdelmet.

Folytatás kedden este 18.30 órától Csíkszeredában, ahol akár bajnok is lehet a Sportklub.

Román bajnoki döntő, 4. meccs

Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 1–10 (1–4, 0–2, 0–4)

Gólszerzők: Tranca (18.), illetve Szcsasztlivij (2.), Valchar (4., 18.), Taratuhin (9., 41.), Antal Zs. (37.), Farkas (39.), Fabus (42.), Fodor (51.), Brnak (54.).

A párharc állása: 3–1 a Sportklub javára.

A döntő további műsora

5. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (április 3., kedd, 18.30)

6. mérkőzés (ha kell): Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (április 5., csütörtök, 18.30)

7. mérkőzés (ha kell): Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (április 7., szombat, 18.30)

Kapcsolódók

Kimaradt?