Hokidöntő: drámai meccs után előnyben maradt a Csíkszeredai Sportklub

A keddi első meccshez képest a másodikon „csupán” tizenegy gól született, de ezúttal is egyet többet tudott szerezni a Csíkszeredai Sportklub a román jégkorong-bajnokság döntőjében a Brassói Coronával szemben, és így már kétmeccses előnyben van. Folytatás szombaton és vasárnap Brassóban.

Egy vízilabda mérkőzésenek is beillő első összecsapás után úgy készült a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona a román jégkorong bajnoki döntő párharcának második felvonására, hogy ezúttal hátul rendezik a soraikat. Nem is csoda, hiszen elég csak arra gondolni, hogy a kedd esti összecsapáson nem kevesebb, mint 16 gól született.

A második felvonásra viszont összekapták magukat a felek. Kisebb helyzetekkel kezdődött a meccs, de szemmel látható, volt ezúttal sokkal nagyobb figyelmet szentelnek a felek a védekező játékra. A kilencedik percben viszont Brnak és Szcsasztlivij egymás után felavathatta volna Tőkét, de a Cenk alattiak hálóőre remekelt és ez kitolódott a harmad további felére is. Ahogy a túloldalon Onodi is, bár neki sokkal kevesebb dolga akadt. Ezt bizonyítja a 16–8-as kapura lövési arány is.

A második felvonásban a csapatok viszont visszatértek az egy nappal korábban látottakra. A 24. percben Zabludovszkij és Ölander találataival kétgólos előnyre tettek szert. Ezt a kék-fehérek a 25. percben röpke 19 másodpercen belül lenullázták. A gólparádé itt még nem állt le. A vendégek visszavették a vezetést, hogy azt a Sportklub megfordítsa. Ezt követően a Brassón volt a sor megint, hogy két gólt szerezzen és előnnyel vonuljon a második szünetre.

Az utolsó felvonásra mindkét csapat újfent rendezni tudta sorait. A Brassó igyekezett megtartani az előnyét, a biztonságos hokira játszott, míg a hazai csapat minden erőbedobással azon volt, hogy egyenlítsen. És ehhez többször is közel járt. Elég Salló, Szcsasztlivij, vagy épp Fabus ziccereire gondolni, míg a túloldalon csupán Mihály Á. és Macmillan tudott érdemi akciót vezetni. A jeget végül az 56. percben Szcsasztlivij törte meg egy hatalmas bombával, amelyet a Tőkét váltó Polcnak esélye sem volt védeni. Rögtön a gól után pedig Valchar hagyta ki a meccskorongot.

A négy a négy elleni hosszabbításban is inkábba a Sportklub akarata érvényesült, hiszen Bjelov és Valchar is ordító helyzeteket hagyott ki. A kulcspillanat viszont Nagy István 2+2 perces kiállítása hozta meg, amelyet góllal büntetett a hazai alakulat. Szcsasztlivij lökete még lejött Polcról, de a kipattanót Farkas kotorta be eldöntve a meccset.

A felek Brassóban folytatják a párharcot szombaton és vasárnap egyaránt 18.30 órától.

Kapcsolódók

Kimaradt?