Kolozsvár ellen játszik a Sepsi SIC a döntőbe jutásért

A Sepsi-SIC bejutott a női kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjébe, miután a negyeddöntő második mérkőzésén 93–57-re (20–15, 18–10, 26–19, 29–13) győzött a Gyulafehérvári U vendégeként. A zöld-fehérek sorozatban ötödik alkalommal jutottak a legjobb négy közé, ahol az Alexandria ellen két mérkőzésen diadalmaskodó Kolozsvári U lesz az ellenfelük.

A bajnoki címvédő kissé hullámzó teljesítménnyel rukkolt elő az első negyedben. A szentgyörgyiek az 5. percben Kovács Renáta kosarával nyolcpontos előnyt építettek ki, a folytatásban pedig a házigazdáknak sikerült felzárkózniuk többnyire Jessica January játékának köszönhetően, viszont Tyaunna Marshall kosaraival őrizte előnyét a vendég csapat. A második játékrész elején egyenlítettek a Fehér megyeiek, majd a következő négy percben nem találtak a gyűrűbe, így a Sepsi-SIC egy tízpontos sorozattal újra nagyobb fölényre tett szert, és 13 pontos vezetéssel vonulhatott az öltözőbe (38–25).

A zöld-fehérek a harmadik negyedben hatékonyan céloztak a hárompontos vonal mögül, az utolsó tíz percet megelőzően már 20 ponttal vezettek. A gyulafehérváriak szellemileg és fizikailag is elfáradtak a negyedik negyedre, így semmilyen akadályt nem tudtak a Zoran Mikes irányította csapat elé gördíteni.

A zöld-fehérek támadójátéka mellett a védelemükre sem lehet panasz, hiszen mindegyik negyedben húsz pont alatt tartották ellenfelüket, illetve az első mérkőzéshez hasonlóan, ezúttal is a cserejátékosok teljesítménye jelentette a különbséget: a hazaiak mindössze 8 pontot szereztek, a szentgyörgyiek pedig 44 egységgel járultak hozzá a győzelemhez.

Mind a tizenkét Sepsi-SIC játékos kosarat szerzett, a legeredményesebb zöld-fehér mezes a 17 pontig jutó Kilin Tünde volt, viszont Carley Mijović és Tyaunna Marshall hatékonysága is figyelemre méltó, mindketten 15 ponttal segítették csapatukat.

A bajnoki címvédő az elődöntőben a Kolozsvári U csapatával találkozik. A Dragan Petricevic irányította együttes a negyeddöntő első mérkőzésén 72–71, a másodikon pedig 78–75 arányban győzött Alexandria ellen. Az elődöntő várhatóan április 6-án kezdődik a magasabban rangsorolt együttes, vagyis a Sepsi-SIC otthonában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?