Női kézi BL: a Krim vette el az FTC veretlenségét

Elszenvedte első vereségét az FTC-Rail Cargo Hungaria a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. Elek Gábor vezetőedző csapata a 4. fordulóban a Krim Ljubljana otthonában kapott ki vasárnap 31-25-re, ám ha a következő körben legyőzi a vendég Oltchim Râmnicu Vâlceát, akkor - akárcsak a Győri Audi ETO KC - bejut az elődöntőbe.

A Ferencváros - amely a sérült Zácsik és Pena nélkül volt kénytelen pályára lépni - az előző fordulóban 30-26-ra nyert a szlovén bajnok ellen, és egy újabb győzelem már elődöntőt ért volna számára. Mivel az Oltchim diadalmaskodott a hétvégén, ezért a csoportelsőséget most biztosan nem lehetett bebiztosítani.ftc1

Szucsánszki vezérletével hamar 3-1-re elhúzott a vendégcsapat, ám ahogy magához tért a Krim, átvette a vezetést. Wörz kiállításakor megint fordult a kocka (5-6), azonos létszámban viszont Penezic révén újra a Ljubljanánál volt az előny. Elek Gábor vezetőedző időkérését követően együtt haladt a két együttes, míg a szünet előtti szakaszban magyar részről több hiba is becsúszott, így háromgólosra hízott a különbség.

A fordulást követően változatlanul a Krim irányított, és fokozatosan húzott el. Az FTC sok hibája megbosszulta magát, és az 50. percben már 28-20 volt az állás. Emberelőnye alatt ugyanakkor óriási hajrát nyitott a magyar csapat, feljött négy gólra (29-25), amikor is időt kért a házigazda, és ettől megint nyugodtabb lett a játéka.

Tekintettel arra, hogy a szlovénok most nagyobb arányban nyertek, mint az FTC ellenük, azonos pontszám esetén a Ljubljana lesz a jobb.

Az FTC jövő szombaton Dabason fogadja az Oltchimot - előtte, szerdán a Népligetben pedig NB I-es rangadót vív a Győrrel -, majd március 16-án Zvenyigorodban lép pályára.

Az állás

  1. Ljubljana 6 pont (114-103)
  2. FTC 6 (113-113)
  3. Oltchim 4
  4. Zvenyigorod 0

 

Kimaradt?