Kézilabda Eb-selejtező: a román lányok kikaptak az oroszoktól

Románia női kézilabdacsapata 30-25 (17-15) arányú vereséget szenvedett Togliattiban Oroszországtól az Európa-bajnokság 4. selejtezőcsoportjában.

A román csapat az elejétől a végéig alárendelt szerepet játszott, és csak ritkán sikerült ellenfele szintjére emelkednie.  Az első félidő 19. percében a hazaiaknak már 6 gól előnyük volt (14-8), a szünetig innen jött fel kettőre (17-15) Ambros Martin együttese.

A szünet után ismét rákapcsolt az orosz csapat, 8 góllal is vezetett 30-22 (55) és izgalommentesen győzött. A román lányok két hétméterest is kihagytak, és nem tudtak gólra váltani egy kettős emberelőnyt.  A hazaiak átlövőjét, a 10 gólt dobó Darja Dmitrijevát szinte soha nem sikerült blokkolni, a román csapatból a 9 gólig jutó Cristina Neagu volt a legeredményesebb.

A tabellát a 4 pontos Románia vezeti az ugyancsak 4 pontos Oroszország, a 2 pontos Ausztria és a pont nélküli Portugália előtt. A román válogatott vasárnap, Kolozsváron játssza következő mérkőzését Oroszország ellen. A csoportból az első két helyezett jut tovább.

Kapcsolódók

Kimaradt?