Szerződést hosszabbított az 1000. mérkőzésére készülő Giggs

A Manchester United labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Ryan Giggs egy évvel meghosszabbította szerződését. A rutinos középpályás így a 2013–2014-es szezonban is a „vörös ördögök" futballistája lesz.fergi-giggs

Ryan Giggs ikonikus alakja a Manchester Unitednek: 1990-ben kötött profi szerződést a klubbal, majd 1991. március 2-án mutatkozott be a felnőttek között. Azóta klubrekordot jelentő 931 mérkőzésen lépett pályára az MU színeiben, s 168 gólt szerzett. A sikerlista sem rövid: 12 bajnoki cím, négy FA-kupa, három Ligakupa, két Bajnokok Ligája, egy Szuperkupa, egy Interkontinentális-kupa és egy klub-vb-cím.

„Mi olyat mondhatnék Ryanről, amit még nem mondtak el róla? Kiváló futballista és egy rendkívül jó ember – jellemezte a „nagy öreget" Sir Alex Ferguson. – Egy igazi példakép mindannyiunk számára. Fantasztikus erőbedobással játszik meccsről meccsre, jó nézni őt a pályán. Olyan, mintha minden héten elérne egy mérföldkövet, és az, hogy eddigi összes szezonjában gólt szerzett, lenyűgöző teljesítmény a modern labdarúgásban. Remek formában van, erősebb mint valaha, nagyon örülök, hogy új szerződést írt alá."

A 39 éves középpályás 1000. felnőtt mérkőzésére készül, mely szombaton, a Norwich elleni hazai bajnokin meg is lehet neki. Stílusos jubileum lenne, hiszen március 2-án lesz épp 22 éve, hogy debütált a Manchester Unitedben.Ryan-Giggs-and-Fergie-006

„Jól érzem magam, jobban élvezem a futballt, mint valaha – mondta a klub hivatalos honlapjának Ryan Giggs. – Úgy érzem, hasznára vagyok a csapatnak. Nagyszerű dolog ennek az együttesnek a tagjának lenni, amely ebben a szezonban is trófeákért harcol. Örülök a szerződéshosszabbításnak, köszönetet szeretnék mondani Sir Alex Fergusonnak és az edzői stábnak, illetve David Gilnek, akik mindig bízott bennem."

Kimaradt?