Erste Liga: győzelmi kényszerben az erdélyi csapatok

Nagyon egyszerű, de ugyanakkor végtelenül nehéz feladat elé néz a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga elődöntőjének harmadik és negyedik összecsapásán. Egyszerű, hiszen győzni kell, míg nehéz hiszen a címvédő DVTK Jegesmedvék az ellenfél. A Sportklubnak ugyanakkor szüksége van a győzelemre, ha nem szeretné, hogy véget érjen ez a sorozat számára.

Összesítésben 2–0-s hátrányból várhatja a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga elődöntőjének hazai meccseit a címvédő DVTK Jegesmedvék ellen. A kedden és szerdán a Vákár Lajos Műjégpályán 19 órai kezdettel rendezendő két találkozó élet-halál harc lesz a kék-fehérek számára.

A MAC Budapest-Brassói Corona párharc egy találkozóval előrébb van, ott már a harmadik összecsapást is megrendezték. Vasárnap este először volt pályaválasztó a barcasági egyesület, ám a mérkőzés ez alkalommal is az alapszakaszgyőztes MAC sikerével (3-1) végződött. A budapestiek ezzel a guőzelmükkel immár 3-0-ra vezetik a párharcot és amennyiben hétfőn este is sikerült megverniük a Coronát, akkor söpréssel döntősök. Az összecsapás 18.30-kor kezdődik a brassói Olimpiai Jégcsarnokban. 

Élet-halál, hiszen két vereséggel véget ér az idei szezon a sorozatban, míg egy-egy győzelemmel maradna esély a döntőbe jutáshoz is. Ez persze nagyon nehéz feladat lesz az igencsak masszív és a hibákat könyörtelenül kihasználó DVTK Jegesmedvék ellen. És erre jó példa mindkét miskolci találkozó. Az első már 5–1-re is vezetett a DVTK, amaddig remek százalékban használták ki a kék-fehérek megingásait. Majd a második meccs is, amely döntő harmadában elég volt két megingás és rögtön kétgólos előnyhöz jutottak a borsodiak, amelyet végül sikerült megtartaniuk és behúzni a meccset.

A Leo Gudas-Hozó Levente edzőpáros által felkészített csapat viszont már az első meccs után tanult a hibáiból és most újfent ezt kell tegye. Valamivel frissebbek lesznek a lábak és a fejek is. Ugyanakkor továbbra is nagyon oda kell figyelni a védekezésre.

A Csíkszeredai Sportklub az első és a második miskolci mérkőzésen is panasszal élt a Fegyelmi Bizottságnál. Az első után Magosi Bálint eltiltását kérték, miután a csapat kapitányát Papp Szabolcsot vette ki a játékból kéztörést okozva neki, amely miatt két-három hét kihagyás vár a hátvédre. A második meccs után Tóth Adrián Szcsasztlivij ellen elkövetett lágyékszúrása miatt élt panasszal. Az első eset miatt Magosi egy fordulós eltiltást kapott, míg Tóth Adrián elleni kérését elutasították.

A kék-fehérek előtt adódó feladatról Leo Gudast vezetőedzőt kérdeztük, aki megjegyezte, hogy a csapat saját játékát fogja tovább is játszani és a győzelem érdekében állnak jégre: „Nagyon nehéz két meccs elé nézünk, hiszen a Miskolc egy kiváló csapat. Az első meccsen nagyon közel voltunk ahhoz, hogy akár meg is nyerjük azt, míg a másodikban is megvoltak a lehetőségeink. Ezúttal is azzal a szándékkal állunk fel a jégre, hogy megnyerjük a meccset. Abból kell kiinduljunk, hogy mindkét meccsen jó játékot mutattunk, így sok változást nem tervezek eszközölni a csapaton. A saját hokinkat kell játsszuk és annak is legjobbját” – fogalmazott Leo Gudas vezetőedző.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?