Liga 1: egy forduló után „kettészakadt” a felsőházi tabella

A tabella első három helyén álló csapatok győzelemmel indították a labdarúgó Liga 1 rájátszását. 

Elsőként a listavezető Kolozsvári CFR lépett pályára az utolsó pozícióban kvalifikált Poli Iași ellen. A simának ígérkező találkozó normális medrében foly az első félidőben - a házigazda vasutasok Țucudean 10. percben szerzett góljával megszerezték a vezetést és magabiztosan birtokolták a labdát. A pálya eldőlésének magyarázata lehet az is, hogy Stoican - a hétközi Román kupa elődöntőre való tekintettel - pihentette legjobbjait az első félidőben.

Szünetben behozott két légióst, majd rövidesen még egyet és a hirtelen változás annyira megijesztette az amúgy is óvatos edző hírében álló Dan Petrescut, hogy hátrahúzta csapatát. A vendégek egyre gyakrabban jutottak el Arlauskis kapujái s bár veszélyes helyzetet nem tudtak kidolgozni, a játék nem csak az ő térfelükön zajlott, mint az első félidőben. Egy ilyen, nem sokat ígérő helyzetet maximalizáltak a 82. percben, amikor Camora óvatlanul buktatta a saját tizenhatosában Kizitót, a megítált büntetőt pedig Andrei Cristea belőtte.

Hogy mégsem végződött döntetlennel a találkozó egy gyönyörű Deac-Costache összjátéknak köszönhető, a beadás pedig a második félidőben beállt góléhes Omranit találta meg. A a 93. percben jártunk már, ennél jobban időzített drámai találatot csak a filmekben látni.

Győzelmével a Kolozsvári CFR 33-ra növelte pontjai számát és abban reménykezdhetett, hogy közvetlen üldözői - a FCSB illetve a CSU Craiova - pontot, pontokat veszítenek.  

Elsőként a CSU Craiova lépett pályára, szombaton 1-0-ra megverte az Astra Giurgiut és ezzel ideiglenesen megelőzte a tabellán a FCSB-t. A fővárosiak vasárnap ugyancsak egy gólos győzelmet (2-1) aratta a bajnoki címvédő FC Viitorul csapatával szemben és ezzel a három dobogós jelentős előnyre tett szert a play-off első fordulója után.

Liga 1, play-off, eredmények
Kolozsvári CFR-Poli Iași 2-1
CSU Craiova-Astra Giurgiu 1-0
FCSB-FC Viitorul 2-1
Liga 1, play-off, tabella
1. Kolozsvári CFR 33 pont
2. FCSB 31 pont
3. CSU Craiova 29 pont
4. FC Viitorul 22 pont
5. Astra 22 pont
6. Poli Iași 20 pont

A következő fordulóban a listavezető CFR ismét hazai közönség előtt lép pályára a legnagyobb riválisának számító FCSB ellen, a találkozót vasárnap este 20.45 órai kezdettel rendezik a Constantin Rădulescu stadionban. A vasutasok nem számíthatnak ezen az összecsapáson edzőjük tanácsaira, ugyanis Dan Petrescunak sikerült kiállíttatnia magát a Poli Iași elleni mérkőzés hajrájában. 

Az alsóházban meg megrendezték már az első forduló első három összecsapását, az etapot a Dinamo-Gaz Metan összecsapás zárja hétfőn este. 

A kolozsváriakhoz hasonlóan a Sepsi OSK is a 93. percben lőtt góllal örvendeztette meg szurkolóit. A háromszékiek a Concordiánál vendégeskedtek és az első félidő ráadásában Marc találatával hátrányba kerültek. A dolgukar tovább nehezítette, hogy a 42. perctől emberhátrányba kényszeróltek, ugyanis Oliveira ekkor kapta meg második sárgáját a találkozón. 

Amikor már senki sem reménykedett a pontszerzésben egy jobboldali beadás megtalálta Ghincát a Concordia tizenhatosában és a Sepsi középpályása látványos ollózással megszerezte az egyenlítő gólt.

Liga 1, play-out eredmények
FC Botoşani-Juventus 0-0
Concordia-Sepsi OSK 1-1
FC Voluntari-Temesvári Poli 1-0
Dinamo-Szászmedgyesi Gaz Metan (hétfő, 20.45)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?