Liga 2: az aradiak megfékezték a nagyszebenieket

Az éllovasnak tett nagy szívességet az UTA azzal, hogy a másodosztályú bajnokság hétvégi fordulójának záró meccsén döntetlent játszott a második helyezett nagyszebeni csapattal.

Az aradi labdarúgók helyzetén ugyanis nem sokat javított az egy pont, amivel a vasárnap délben kezdődött mérkőzés végén gazdagodtak, az erdélyi gárda viszont három pont távolságra távolodott a pontvadászatot vezető Călăraşi-tól, de még így is biztos feljutást érő helyen áll.

A világosi kényszeralbérletben rendezett találkozó eredménye egyben azt is jelzi, hogy a „megmentőnek” kinevezett Ionuț Popa technikai igazgató bemutatkozása nem sikeredett olyanra, amivel kiengesztelhetné a személye ellen vehemensen tiltakozó aradi drukkereket. Elégedetlenségüknek a törzsszurkolók többször is hangot adtak a 90 perc alatt.

A néhai UTA-csapatkapitány Hirmler Imre és a volt Steaua-kapus Ion Voinea emlékére egyperces gyásszünetet tartottak a meccs előtt. Miután útjára indult a labda, a hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, ugyanis már a hetedik percben fejjel értékesített egy jobboldali beadást Curtuiuș. A Hermannstadt játékosai fokozatosan találtak magukra és vették át az irányítást, mígnem az első félóra vége felé közeledve a szebeni gólfelelős Rusut egyedül találta egy baloldali beadás az ötös vonalán, így lazán belsőzhette be az egyenlítő gólt.

Ezt követően többet birtokolta a labdát a vendégegyüttes, több akciót is vezetett, de szemmel látható fölényét nem tudta gólra váltani a második félidőben sem, így mindkét csapat egy-egy pontot könyvelhetett el.

2. Liga, 24. forduló: UTA–AFC Hermannstadt 1–1, gólszerzők: Curtuiuș (7. p.), illetve Rusu (24. p.).
További eredmények, szombaton: Nagyváradi Luceafărul–FC Argeş 3–2, Foresta Suceava–Chindia Târgovişte 1–1, Ştiinţa Miroslava–Bukaresti Metaloglobus 1–1, Pandurii Târgu Jiu–CS Mioveni 2–1, Temesvári ASU Politehnica–Academica Clinceni 2–2, Dunărea Călăraşi–CS Afumaţi 2–1; vasárnap: Temesvári Ripensia–Dacia Unirea Brăila 2–1. Játék nélkül: Sportul Snagov–Marosvásárhelyi ASA 3–0, Szatmárnémeti Olimpia–CS Baloteşti 0–3.
Az élen: 1. Călăraşi 53 pont, 2. Hermannstadt 50, 3. Chindia 46, … 13. UTA 26 ponttal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?