Erste Liga: a párharc második meccsét is a DVTK nyerte

Ismét nagyon magas színvonalú meccset játszott egymással a DVTK és a Csíkszereda, 4-2-re nyert a DVTK, ezzel már 2-0-ra vezeti a párharcot – áll a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján.

Nagy várakozás előzte meg a második összecsapást a DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda párharcban. Egy nappal korábban egy 11 gólt hozó mérkőzésen egy sokak által vitatott góllal nyert a DVTK. Várható volt, hogy ezúttal nem lesz olyan mennyiségű gól, mint az előző napon. Többet lőtt kapura a vendégcsapat, de gól nélküli döntetlennel zárult az első harmad, mindkét csapat játszhatott többször előnyben és hátrányban is, de találat nem született.

A második játékrészt Taratukhin gólja nyitotta, de nem tartott sokáig a kék-fehérek öröme: két és fél perc múlva már egyenlített is Rantanen. Nyílt sisakos meccs kezdődött, ahol mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, ez végül a 32. percben Hajós Rolandnak sikerült. Ezúttal sem tartott sokáig a DVTK előnye, három perc múlva a csíki aranysisakos Fabus egyenlített.

A harmadik harmadra egy új meccs kezdődött, nagy rohanás zajlott a jégen, mindkét csapat hajtott a vezető gólért. A 48. percben Miskolczi Márk adott le null szögből egy lövést, ami átjutott a gólvonalon, így ismét a borsodiak szerezték meg a vezetést. Öt perccel később Magosi kettőre növelte az előnyt, elúszni látszott a csíkiak reménye, hogy elveszik a miskolciak pályaelőnyét. Emberelőnyből sem sikerült gólt szerezniük, másfél perccel a vége előtt időt kért és lehozta kapusát a Sport Club. Őrült rohamba kezdtek a vendégek, de az eredmény nem változott, 4-2-re nyert a DVTK, így már 2-0-ra vezetik a párharcot.

Folytatás kedden Csíkszeredában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?