Liga 1: a Kolozsvári CFR győzelemmel, a Sepsi OSK vereséggel zárta az alapszakaszt

Mindkét erdélyi csapat - a Kolozsvári CFR és a Sepsi OSK - idegenben zárta a labdarúgó Liga 1 alapszakaszát. Csakhogy míg a listavezető Szamos-partiak 2-0-ra legyőzték Ploieștien a Bukaresti Juventust, addig a székely gárda a fővárosban szenvedett 2-0-s vereséget a tabella második helyén álló FCSB-től. 

A már biztos alapszakaszgyőztes Kolozsvári CFR azért lépett győzelmi kényszerrel pályára vasárnap délután az Ilie Oană stadionban a Bukaresti Juventus ellen, mert egy esetleges vereség esetén a csak később játszó legfőbb riválisa, a fővárosi FCSB egy pontra megközelítette volna a tabellán. Ez az egy pontos előny pedig el is tűnt volna a rájátszásig, ugyanis az érvényes szabályzat szerint az alapszakasz végéig gyűjtött pontokat megfelezik. Páratlan pontszám esetén felfele kerekítenek.

Dan Petrescu tanítványainak tudásbeli fölénye a kezdetektől nyilvánvaló volt, viszont gól(ok)ra a második félidő közepéig kellett várni. Akkor viszont gyors egymásutánban kettő is esett. Előbb Omrani használta ki a 64. perben Drăghia hibáját, aki egy Camora-lövést nem tudott az oldalvonalon kívülre tolni, majd 2 perccel később Deac harcolt ki egy büntetőt. A nemes feladatot Ioniţă vállalta el, de a labda csak második prübálkozásra kötött ki a Juventus kapujába, ugyanis a hazaiak kapusa a tizenegyest védte, a kipattanóra viszont Ioniță mindenkinél hamarabb ért oda.

Két gólos előnyt ritkán ad le a CFR, és a vendégek magabiztos passzjátékkal pörgették le az órát.

Az esti mérkőzésen a gyászosan üres 55 ezer férőhelyes Nemzeti Arénában fogadta a FCSB az Sepsi OSK-t. A hideg és a havazás is nem tántorította el viszont a fővárosi portyától azt a mintegy 100 fős Sepsi-galerit, amelynek szurkolását a televíziós közvetítésen keresztül is jól hallani lehetett.

A téli szünetben Eugen Neagoe jól összerakta a Sepsi OSK-t, az első félidőben a vendégek egyenlő félként rúgták a bört sztárolt ellenfeleikkel. Sőt, igazán nagy helyzetük is nekik volt: Yassin Hamed elleféltől kapott labdát a FCSB tizenhatosában, de lövése telibe találta a FCSB kapusát. 

A második félidő elején Ousmane Viera öngóljával jutott előnyhöz a FCSB, az elefántcsontparti védő szerencsétlenül tolta meg Budescu beadását, az irányt változtatott labdát pedig már nem érte el Râmniceanu. A mérkőzést Man döntötte el a 86. percben, amikor egy szép passzjáték végén 4 méterről üres kapuba pöckölte a játékszert.

A mérkőzés végén a Székely Légió szokásához híven elénekelte a székely himnuszt. Egy túlbuzgó rendfenntartó gondoskodott arról, hogy a vendégek pillanatát elrontsa, ugyanis kiszúrta az egyik vendégdrukkernél levő székely zászlót, betörtetett a szektorba és kitépte kezéből a lobogót. 

Az alapszakaszt a Kolozsvári CFR 59 ponttal zárta az 55 pontos FCSB és az 51 pontos CSU CRaiova előtt. Bejutott még a Play-offba az Astra Giurgiu, a FC Viitorul és a Poli Iași. 

A Sepsi OSK 19 pontot gyűjtött az alapszakaszban, így a play-outnak 10 ponttal vág neki a 12. helyről.

Liga 1, a 26. forduló eredményei
CS U Craiova-Temesvári Poli 1-1
FC Botoşani-Szászmedgyesi Gaz Metan 1-0
Astra-Dinamo 2-0
CSM Poli Iaşi-Viitorul 0-1
Juventus-Kolozsvári CFR 0-2
FCSB-Sepsi OSK 2-0
Concordia-FC Voluntari (hétfő, 17:30) 

A rájátszás kezdete előtti táblázat
1. Kolozsvári CFR 28 pont
2. FCSB 26
3. CS U Craiova 26
4. Astra Giurgiu 22
5. FC Viitorul 22
6. CSM Poli Iaşi 20

A rájátszás mérkőzései
1. forduló
Kolozsvári CFR-CSM Poli Iaşi
FCSB - FC Viitorul
CS U Craiova - Astra Giurgiu
2. forduló
CSM Poli Iaşi - Astra Giurgiu
FC Viitorul - CS Universitatea Craiova
Kolozsvári CFR - FCSB
3. forduló
FCSB - CSM Poli Iaşi
CS U Craiova - Kolozsvári CFR
Astra Giurgiu - FC Viitorul
4. forduló
CSM Poli Iaşi - FC Viitorul
Kolozsvári CFR - Astra Giurgiu
FCSB - CS Universitatea Craiova
5. forduló
CS Universitatea Craiova - CSM Poli Iaşi
Astra Giurgiu - FCSB
FC Viitorul - Kolozsvári CFR
6. forduló
CSM Poli Iaşi - Kolozsvári CFR
FC Viitorul - FCSB
Astra Giurgiu - CS Universitatea Craiova
7. forduló
Astra Giurgiu - CSM Poli Iaşi
CS Universitatea Craiova - FC Viitorul
FCSB - Kolozsvári CFR
8. forduló
CSM Poli Iaşi - FCSB
Kolozsvári CFR - CS Universitatea Craiova
FC Viitorul - Astra Giurgiu
9. forduló
FC Viitorul - CSM Poli Iaşi
Astra Giurgiu - Kolozsvári CFR
CS Universitatea Craiova - FCSB
10. forduló
CSM Poli Iaşi - CS Universitatea Craiova
FCSB - Astra Giurgiu
Kolozsvári CFR - FC Viitorul

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?