Erste Liga: lezárja a hétvégén a párharcot a Csíkszeredai Sportklub?

Megnyugtató, de egyáltalán nem magabiztos előnnyel várhatja a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik, illetve negyedik mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák ellen. A Sportklub összesítésben 2–0-s előnyben van és akár hétvégén le is zárhatja a párharcot, s mindezt hazai pályán. Az előny ellenére mindkét csapatra hatalmas nyomás nehezedik.

Kétmérkőzésnyi előnyre tett szert a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga negyeddöntőjében a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, miután idegenben két alkalommal sikerült az ellenfelet két vállra fektetni. A Sportklub az első meccsen ellenállhatatlanul játszott, majd a második összecsapásra megérkezett az Újváros is, de ezúttal a fegyelmezett, pontos játék dominált.

Minden bizonnyal a harmadik összecsapás lesz a legkeményebb az eddigiek közül. A legfontosabb szempont az-az, hogy amennyiben a Sportklub győzni tud, akkor egy meccsre lesz az elődöntőtől, míg a túloldalon a Dunaújváros épp ezt nem szeretné megengedni. Mindkét alakulaton, ezenkívül ott lesz a hazai közönség nyomása. A mérkőzések kulcskérdése ott lesz, hogy mely alakulat tudja feszesebben tartani a védelmét.

A hazai oldalon mindezzel tisztában vannak, és úgy kezelik a soron következő összecsapást, mintha a korábbi kettő meg sem történt volna. „Egy újabb nap és egy újabb meccs, amelyre ugyanúgy készülünk, mint a korábbiakra. Azt a munkát kell a jégre tegyük, mint amelyet Dunaújvárosban tettünk. Ezúttal nem elhanyagolható tényező lesz, hogy itt lesz a hazai közönség is hátunk mögött” – fogalmazott Leo Gudas a Sportklub vezetőedzője.

A Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák szombati, illetve vasárnapi meccsei egyaránt 18 órától kezdődnek és 20 lej lesz a belépő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?