Erste Liga: nagy tervekkel utazott Dunaújvárosba a Csíkszeredai Sportklub

Már Dunaújvárosban tartózkodik a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely kedden és szerdán már letudja az Erste Liga negyeddöntőjének első két mérkőzését a helyi Acélbikák ellen.

Az alapszakaszban 50-50 százalékos az egymás elleni mérleg, itt viszont valakinek tovább kell jutni az elődöntőbe. Erre pályáznak a kék-fehérek.

Minden egyes esélylatolgatás arról szól, hogy ha lesz a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében hétmeccses széria, akkor azt a Dunaújvárosi Acélbikák és a Csíkszeredai Sportklub fogja vívni egymás ellen. Ennyire kiegyenlített erők küzdelmét várja mindenki, aminek bizony van is valóságalapja.

Egy kis statisztika

Az alapszakasz során a felek osztozkodtak a győzelmeken. A Csíkszereda Sportklub egyszer idegenben, majd hazai pályán nyert, akárcsak a Dunaújváros. A gólarány viszont a Sportklubnak kedvez 14–11 arányban.

A 14 kék-fehér gólon 10 sportoló osztozkodott, akik közül kiemelkedik Taratuhin, aki egymaga hármat lőtt, míg őt követi Valchar és Farkas 2-2 találattal. A túloldalon a 11 gólt nyolc játékos vállalta fel. Itt pedig a válogatottsági tűzkeresztségen is túlesett, az idény egyik üde színfoltja Odnoga hármat szerzett, míg az idény közben érkezett Turcotte kettőt.

A statisztikát böngészve további hasonlóságokat is észrevehetünk a két csapat között. A Sportklub részéről Valchar (48 ponttal), Taratuhin (39) és Szcsasztlivij (27) van meccs/pont átlag fölött, míg a túloldalon Becze (34) és Turcotte (30). Ugyanakkor ezen statisztikához nagyon közel van Fabus és Antal Zs., illetve Odnoga és Izacky is.

Számottevő különbség a kapus statisztikáknál van. A legtöbb meccsen (31) kapuba álló Onodi 90,1 százalékon áll, míg a 11 meccses Ruczuj 90,6 százalékon. A túloldalon Duschek a 31 meccsét 93.6, míg társa Koiotmaa az 5 meccsét 93,4 százalékon hozta le.

Kétarcú csapatok

Úgy a Csíkszeredai Sportklub, mint a Dunaújvárosi Acélbikák megmutatták jó és rossz arcukat is az idény során. A Sportklub gyengébben kezdett, majd decemberre a Románia-kupa fináléjára csúcsra jutott, hogy majd újfent egy leeresztés következzen, ami a középszakaszba csúcsosodott ki, remélhetőleg. A túloldalon gyenge volt a szezonrajt, majd Jason Morgan érkezésével új fazont kaptak az Acélbikák és fellőtték magukat a harmadik helyre, hogy a felsőházban hullámzó játékot mutatva tartsák meg ezen helyezésüket.

Pályaelőnyre fáj a Sportklub foga

A felek közti négy nyert meccsig tartó párharc kedden és szerdán, egyaránt 19 órától, kezdődik Dunaújvárosban, hogy majd a hétvégére – szombat és vasárnap – Csíkszereda legyen a helyszín.

A Sportklubnál nagyon le szeretnék felejteni a középszakasz alsóházában mutatott teljesítményt és visszaállnának a régi kerékvágásba. A játék minden elemében váltani kell, de a legfőbb mindezek közül a gyorsaság, minden téren, fejtette ki Hozó Levente a mérkőzés felvezetőjeként.

– Egy jó hírrel kezdeném. Mindenki egészséges és bevethető a Dunaújváros ellen és ide értem még Ruczuj Gellértet is. Rátérve a párharcra úgy érzem, hogy jól készültünk az előttünk álló feladatra és természetesen azzal a céllal fogunk jégre menni, hogy elvegyük az újvárosi pályaelőnyt. Fontos ugyanakkor, hogy a középszakasz második felében mutatott játékunkon javítanunk kell és itt elsősorban a gyorsaságra gondolok. Ugyanakkor ezen párharcot az a csapat nyerheti meg, amelye a legkevesebbet fog hibázni – fogalmazott Hozó Levente másodedző.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?