Női tenisz: Mihaela Buzărnescu és Monica Niculescu is kiesett a nyolcaddöntőben

Mihaela Buzărnescu és Monica Niculescu is kiesett a 3,1 millió dollár összdíjazású dohai (Katar) WTA-torna nyolcaddöntőjében. Mihaela Buzărnescu 6:2, 6:2 arányban simán kikapott a német Julia Georgestől, míg Monica Niculescu zsinórban kilencedik meccsét is elveszítette a világelső Caroline Wozniacki ellen.

Buzărnescu (27, WTA - 43.), aki a múlt esztendő elején a WTA ranglista 540-ik helyén volt, és szerdán óriási meglepetésre elütötte a továbbjutástól a Roland Garros-tornagyőztes Jelena Osztapenkót (20, WTA - 6.), nem tudott fogást találni a német játékoson (29, WTA - 10.), aki két sima szettben lehozta a meccset.

A selejtezőből érkező Monica Niculescu, aki az első fordulóban Marija Sarapovát búcsúztatta, jól tartotta magát az első játszmában, de a világelső egyre nagyobb sebességre kapcsolt és végül viszonylag simán nyert.

A két román játékos egy-egy 33.750 dolláros csekket és 105 WTA pontot könyvelhet teljesítményéért.

Buzărnescu a francia Alize Cornet oldalán párosban is érdekelt, csütörtök este az Andreja Klepac/Maria Jose Martinez Sanchez szlovén-spanyol duóval mérkőznek meg.

Párosban ott van a legjobb nyolc között a Babos Tímea/Kristina Mladenovic páros is, akik Grand-Slam-torna győztesként a második fordulóban kezdtek, és viszonylag nehezen, 6:7 (1), 6:4, 10-8 arányban jutottak túl a Veronika Kudermetova/Alla Kudrjavceva orosz pároson.

Kapcsolódók

Kimaradt?