Kupagyőztes a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata

Látványos és izgalmas mérkőzésen szerezte meg sorozatban harmadik kupagyőzelmét a Kolozsvári U-BT.

A férfi kosárlabda kupa döntőjének otthont adó sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában, kedden este, rendkívül kiélezett csatában a kolozsvári kosarasok 64-61 arányban győzedelmeskedtek a Nagyváradi CSM-vel szemben. A mérkőzés utolsó másodperceiben is késélen táncolt a győzelem, hiszen alig pár pontos különbséget mutatott az eredményjelző tábla.

Az összecsapás első negyedében még a címvédő kolozsvári csapat játéka tűnt meggyőzőbbnek, de a nagyváradiak a második negyedben kezdtek magukhoz térni és sikerült három pontra csökkenteniük a hátrányukat (37-34). A harmadik negyedben a Bihar megyei csapat összekapta magát, átvette a vezetést és nyolcpontos előnyre tett szert. Az utolsó negyed első felében a Kolozsvári U-BT kosarasai felzárkóztak, majd hosszú öt percen keresztül egyik csapat sem talált a gyűrűbe. Az utolsó másodperceket a fekete-fehér csapat bírta jobban így sikerült 64-61 arányban legyőzniük a nagyváradiakat és bezsebelni az idei kupát is.

​A kolozsvári csapat sepsiszentgyörgyi születésű kosarasa, Kuti Nándor kiváló játékot mutatott, 13 pontot szerzett és három lepattanót gyűjtött. „Életem legnagyobb élménye volt itthon, szülővárosomban játszani, ezt hazai pályának is tekintem, ami motivált is játék közben. Ez az egyik legfontosabb győzelem számomra” – mondta a mérkőzés végén a Maszol kérdésére Kuti Nándor, aki a mérkőzésről elmondta, hogy az első negyedben sikerült elhúzni, de utána kicsit ellazultak. „Az a fontos, hogy a mérkőzés végére vissza tudtunk jönni, ez a csapat nagy karakterét mutatja”, összegzett Kuti Nándor. 

A sepsiszentgyörgyi kupadöntőre mindkét csapatot tucatnyi szurkoló kísérte el, de az ő „összecsapásukat” a nagyváradiak tábora nyerte, akik a mérkőzés elejétől végéig hangosan buzdították kedvenceiket. Eközben a több száz sepsiszentgyörgyi néző szolid tapssal értékelte a látványos megmozdulásokat. Ugyanakkor sokan sérelmezték, hogy a kupadöntő idejére „lecserélték” a Sepsi Aréna bemondóját, aki rendszerint magyar és román nyelven beszél, és egy olyan speakert ültettek mikrofonhoz, aki kizárólag románul szólt a közönséghez.

A férfi kosárlabda Román Kupa döntője szerdán este 7 órától az All Star Gálával zárul, amelyen az Észak és Dél csapatai mérkőznek meg. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?