Erste Liga: rájátszásban a Sportklub

Nagy csatában helyenként jobban játszva, mint a Fehérvári Titánok a Csíkszeredai Sportklub behúzta a győzelmet és ezzel biztos résztvevője az Erste Liga rájátszásának.

Különösebb tét nélkül léphetett pályára a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga középszakaszának alsóházában a Fehérvári Titánok ellen, hiszen nagyvonalakban letisztult, hogy a kék-fehérek ott lesznek a sorozat rájátszásában. Ezt matematikailag egy győzelemmel lehetett nyomatékosítani és ennek megfelelően is kezdtek a csíkiak.

Tizenhat másodperc után Papp kékvonalas lövése zúdult védhetetlenül Kornakker kapujába, hogy a folytatásban is a kék-fehérek akarata érvényesüljön. Valchar hamar megduplázhatta volna az előnyt, de a vasat találta el, ahogy a túloldalt Ainsworth is. A hazai fölény nem csökkent, igaz a vendégek három alkalommal is a büntetőpadon ültek. Harmadjára sikerült gólt elérni, de előbb Fodor találatát még érvénytelenítették, jogosan, a játékvezetők, hogy pár másodperccel később Brnak lövése már a jegyzőkönyvbe is bekerüljön.

A második harmadot rosszabb felfogásba kezdte a hazai csapat, amely előbb egy gólt ajándékozott a Titánoknak, majd Fabus javított ezen hamar. A vendégek viszont másodpercek leforgása alatt újfent szépítettek nyílttá téve a meccset. A Sportklub a harmad második felére minimalizálta hibáit és próbálta akaratát ráerőszakolni ellenfelére, ez viszont gólokban nem jelentkezett.

Az utolsó felvonás elejét megint elrontotta a hazai csapat és ezt Reiter büntette. A Sportklub rákapcsolt, jöttek is a helyzetek, majd Valchar remek egyéni megmozdulása újabb gólt ért. A Sportklub jobban állt a lábán, bár a vendégek is veszélyeztetni tudtak, de az eredmény nem változott a hajráig, amikor Kóger István kockáztatott és Kornakker helyére egy mezőnyjátékos lépett be. Több csíki is gólt szerezhetett volna ekkor, végül Fodor ülhetett a büntetőpadra, de a 45. másodperces kettős fór inkább a vendégekre volt veszélyes, így maradt a 4–3-as hazai siker.

A Sportklub legközelebb hétfőn este 19 órától fogadja a Ferencvárosi TC-t.

Eredmény

  • Csíkszeredai Sportklub – Fehérvári Titánok 4–3 (2–0, 1–2, 1–1)
  • Gólszerzők: Papp (1.), Brnak (16.), Fabus (26.), Valchar (46.), illetve Schoenmakers (24.), Péter B. (26.), Reiter (42.).
Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: – Voltak jó és rossz megoldások a meccsen. Pozitív, hogy rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk, ugyanakkor ehhez képest kevesebb gólt szereztünk. Ez viszont ezúttal elég volt, de legközelebb nem biztos, hogy így lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?