Drasztikus döntést hozott az ellehetetlenült helyzetbe került SZKC

Közleményben jelentette be hétfőn a Székelyudvarhelyi KC, hogy fő támogatója halálával ellehetetlenült anyagi helyzetbe került, ezért visszalép a román kézilabdabajnokság további küzdelmeitól. Az SZKC az élvonal 3. helyén áll(t). 

A továbbiakban a klub közleményét változtatások nélkül közöljük:

A túlélés megteremtéséről szóltak az elmúlt napok. A legdrasztikusabb döntést kellett meghoznia a klubvezetőségnek.

Az elmúlt héten a Székelyudvarhelyi KC elveszítette megalapítóját, egyben főtámogatóját. Az elnök, dr. Verestóy Attila hiánya nagy űrt hagyott. Ismerve az alapító filozófiáját, tudva, hogy ő az elejétől kezdve a legnehezebb időszakban is a csapat mellett állt, azt a döntést hozta a klubvezetés, hogy felhasználva minden külső erőt, megragad minden lehetőséget, hogy az SzKC-ról ne csak múltidőben beszélgessenek.

Az utóbbi napok a túlélés megteremtéséről szóltak. A klub az első körben tudatta játékosaival, hogy már nem képes azon a pénzügyi szinten folytatni, mint eddig. A kézilabdázók számára nem gördített akadályt: más gárda keresésébe foghatott – szabad játékossá nyilvánítjuk.

A második körben a jelenlegi városvezetéssel egyeztettünk, kérve az ők segítségét. Az együttes eddig is Székelyudvarhely nevét küldte szerteszét az országban és a nagyvilágban. A polgármesteri hivatal együtt pár udvarhelyszéki vállalkozóval ígéretet tett, hogy megpróbálja a segítséget. Ezúttal köszönjük nekik, hogy a legnehezebb időszakban is mellénk álltak: Ing Service, Triga, Caparol, Macops, Roseal, Termoláng. Rajtuk kívül a Hargita Megyei Tanács is kereste a megoldást a túlélésre.

A klubvezetőség mérlegelve a jelenlegi anyagi helyzetet, azt, hogy a folytatást illetően bizonytalan a Székelyudvarhelyi KC jövője – döntést kellett hoznia. A fennmaradó tavaszi idény jövőképe is ködös volt, így nem lehetett más a lépést, minthogy az SzKC kiáll a Nemzeti Ligából. Maradnak az elért eredmények az országos szinten elhódított érmek, a magasba emelt Challenge Kupa. Minden kis apró eredmény, a nagy győzelmek, a keserédesen elveszített összecsapások, a megkönnyezett diadalok. Na, és még hosszan sorolhatnánk.

Több mint egy évtizeden keresztül a Székelyudvarhelyi Kézilabda Club megszámlálhatatlan közösségi érzést adott. Hétről-hétre vártuk a találkozókat, számolgattuk, miként végezhetünk előrébb, juthatunk fel a csúcsra.

Mi mást hagyhatunk hátra?

Köszönet mindenkinek, aki a magáénak érezte az SzKC-t, aki a kezdetektől dédelgette, aki az évek során anyagilag mellette állt, aki szívből szurkolt, aki önfeledten énekelte a székely himnuszt a győzelmek után.

A legvégén a legnagyobb fejhatás az alapítónak, a kézilabda család megálmodójának, a főtámogatónak jár. Ezt a csodát dr. Verestóy Attilának köszönhetjük.

Ennek a csodának ezúttal vége.

Kapcsolódók

Kimaradt?