Australian Open: simán bejutott a negyeddöntőbe Simona Halep

Láthatóan fáradtan, de magabiztos játékkal legyőzte (6:3, 6:2) hétfőn japán ellenfelét Simona Halep az Australian Open nyolcaddöntőjében.

A román teniszező a Lauren Davis elleni maratoni (közel négy órás) mérkőzés után két nappal lépett pályára a WTA-rangsor 71. helyén lévő Naomi Osaka ellen. A szokásosnál lassabban mozgott, de a japán lánnyal ellentétben keveset hibázott, és bejutott a negyeddöntőbe. A második szettben a kivételes tenisztudását is megcsillogtatta.

Halep visszafogottan kezdte a találkozót, 1-0-ra, 2-1-re és 3-2-re is vezetett a japán, ám miután a hatodik játékban hárított három breaklabdát, átvette a kezdeményezést, és 6-3-ra hozta a szettet. A második játszma Osaka-breakkel indult, de Halep fordított, aztán elhúzott 4-1-re, és végül 6-2-re nyerte a szettet.

A román lány két ászt ütött a mérkőzésen, a japán ötöt, és mindketten két-két kettős hibát vétettek. Halep sokkal hatékonyabban adogatott, mint Osaka, ugyanakkor előbbi a hétből öt bréklehetőséget értékesített, míg utóbbi nyolcból mindössze egyet. Mindkét játékos 22 nyerő ütést mutatott be, Osakának azonban több ki nem kényszerített hibája volt.

Halep, akinek az elmúlt két évben nem sikerült túljutnia Melbourne-ben az első fordulón, ezzel a győzelmével 440 000 ausztrál dollárt és 430 WTA-pontot biztosított be magának. Következő ellenfele cseh teniszező lesz: a hatodik helyen kiemelt Karolína Plíšková és a 20. helyen kiemelt Barbora Strýcová közötti párharc győztesével játszik majd a negyeddöntőben

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?