A hazai kosárlabda egyik fővárosa lesz Sepsiszentgyörgy

Februárban a hazai kosárlabda fővárosa lesz Sepsiszentgyörgy. A háromszéki megyeszékhely ad otthont a férfi és női Román Kupa nyolcas döntőjének. 

Sepsiszentgyörgyön nem szerveztek még ilyen fontos sporteseményt, női kosárlabda kupadöntő volt már ugyan, de idén a Sepsi Arénában szervezik a férfiak kupadöntőjét is, mutatott rá Rusz István. A Sepsi SIC kosárlabdaklub menedzsere szerint nagyon sok nézőre számítanak, az esemény időpontjában várhatóan turisztikai várossá is válik a háromszéki megyeszékhely, hiszen a csapatok, a bírói testület és a kosárlabda szövetség képviselői mellett nagyszámú szurkoló is érkezik. Információk szerint a nagyváradi és kolozsvári szurkolók már tervezik a sepsiszentgyörgyi látogatást.

Rusz István szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a férfi kosárlabdázók nyolcas döntőjére február 10–13-a között-, a női csapatok döntőjét pedig február 23–25-a között szervezik Sepsiszentgyörgyön. Számítások szerint az egyenként ötnapos kosárlabda eseményeken több mint 200 versenyző, a stábtag, bíró és a szövetség képviselői vesznek részt. Emellett a szervező zöld-fehér klub számítása szerint a két eseményen összesen 33.000 szurkoló fog ellátogatni a Sepsi Arénába.

A Sepsi SIC menedzsere szerint a Digi Sport csatorna a férfi Román Kupa nyolcas döntőjének minden mérkőzését, illetve az All Star Game-t is fogja közvetíteni, a női nyolcas döntőből pedig három-négy mérkőzést láthatnak a tévénézők. Rusz István emlékeztetett, hogy a Román Kosárlabda Szövetség, illetve a Sepsi SIC honlapján is elindították a szavazást, amelyen azokra a játékosokra és edzőkre lehet szavazni, akiket szeretnének az All Star Game-en pályán látni. A szövetség döntése értelmében a nőknél idén nem szerveznek All Star Game-t.

Rusz István szerint február 1-jétől mindkét sporteseményre bérleteket és napi jegyeket is árusítanak Sepsiszentgyörgyön a Városi Kulturális Szervezőirodában. A minden mérkőzésre érvényes bérletek 50 lejbe kerülnek, ami a férfiak döntője esetében nyolc, a női döntő esetében hét mérkőzésen való részvételre ad lehetőséget. Az egy mérkőzésre érvényes jegy 10 lejbe kerül, míg a két mérkőzésre érvényes napijegyet 15 lejért árusítják az esemény helyszínén, a Sepsi Arénában.

Újságírói kérdésre válaszolva a Sepsi SIC menedzsere elmondta a férfiak döntőjére azért is kerül sor Sepsiszentgyörgyön, mert nem volt más város, amely ennek szervezésére vállalkozott volna, így a klubok fizetik a szállás, az étkezés és a bírók költségét. A női kosárlabda kupadöntő esetében a szervező klub felvállalta a bírói testület és a kosárlabda szövetség képviselőinek elszállásolását és étkeztetését.

A férfi negyeddöntők mérkőzései:

Galaci Phoenix–Nagyváradi CSM

Nagyszebeni CSU–Temesvári BC

FC Argeși Pitești–Kolozsvári U-BT

Temesvári Timba–Bukaresti Steaua EximBank

A női negyeddöntők mérkőzései:

Kolozsvári U–Sepsi-SIC

Aradi ICIM–Alexandria

Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári Universitatea

Temesvár–Brassói Olimpia

A férfiaknál a Galaci Phoenix–Nagyvárad párharc győztese a Temesvári Timba–Bukaresti Steaua EximBank mérkőzés nyertesével találkozik az elődöntőben, míg a Nagyszebeni BC–Temesvári BC találkozó nyertese a FC Argeși Pitești–Kolozsvári U-BT meccs győztesével csap össze a döntőbe jutásért.

A nőknél a Kolozsvári U–Sepsi-SIC mérkőzés nyertese a Temesvár–Brassói Olimpia párharc győztesével játszik az elődöntőben, míg az Aradi ICIM–Alexandria meccs győztese a Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári Universitatea párharc nyertesével csap össze a fináléba jutásért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?