Győzelemmel kezdte az évet a Sepsi-SIC

A bajnoki címvédő Sepsi-SIC 2018-ban ott folytatta, ahol 2017-ben abbahagyta, hiszen magabiztos játékkal 80–64 (21–22, 18–11, 18–14, 23–17) arányban győzött az Alexandria vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga 13. fordulójában.

A klub beszámolója szerint a pontvadászatban sorozatban tizenegyedik győzelmét begyűjtő csapatot a közel 30 fős Székely Légió ezúttal is elkísérte, a helyszínen biztatta az első perctől az utolsó sípszóig és hatodik játékosként segítették a lányokat. A két csapat 19. alkalommal találkozott egymással, a zöld-fehér mezesek pedig 18. sikerüket ünnepelhették a Teleorman megyeiek ellen.

Az első negyedben a Mădălin Piperea irányította alakulat tartani tudta a lépést a védelemben több hibát is elkövető szentgyörgyiekkel, viszont nem sikerült tetemesebb előnyt kiépíteniük, mert a vendégek támadójátékára nehezen találták az ellenszert.

A folytatásban a sepsiszentgyörgyiek jobban figyeltek védelemben, majd többek között Ancuța Stoenescu két hárompontosával magukhoz ragadták a vezetést, amit a mérkőzés végéig meg is tartottak. Az első félidőben hatpontos előnyt építettek ki, amit a szünet után támadásról támadásra tovább tudtak növelni.

A csapat legjobbja a 19 pontot szerző Ancuța Stoenescu volt, aki egyébként ötször volt eredményes a hárompontos vonal mögül, a házigazdák részéről pedig a 22 pontot jegyző Promise Amukamara teljesítménye emelkedett ki.

Alexandria: Voicu 7, Bartee 16/6, Podar, Amukamara 22, Vrancic 10/6. Cserék: Mihai 5/3, Manea, Enache, Grbic, Cooper 4/3. Vezetőedző: Mădălin Piperea.
Sepsi-SIC: Gödri-Părău 5, Neagu 2, Marshall 18/6, Webb 12/6, Kress 6. Cserék: Huțanu 2, Kilin, Stoenescu 19/15, Jankó, Fontaine 8, Hamilton-Carter 4, Džankić 4. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A továbbra is hibátlan és 11 győzelemmel listavezető Sepsi-SIC szombaton 18.30 órától a Gyulafehérvári Universitatea csapatát fogadja a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga 14. fordulójában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?