Biztosan lesz román lány a sencseni torna döntőjében

Irina Begu után Simona Halep is bejutott a 750 ezer összdíjazású sencseni keménypályás női tenisztorna elődöntőjébe, és mivel a két román lány egy ágra került, egymás ellen dönthetik el, hogy ki játszhat a trófeáért Kínában. 

A 4. kiemelt Irina Begunak volt nehezebb dolga a megyeddöntőben, ugyanis két szettben, de csak rövidítés után tudta felülmúlni (7:5, 7:5) a nyolcadikként kiemelt magyar Babos Tímeát. 

Ezután következett a WTA világranglistáját vezető Simona Halep, aki a „nehézbombázó” Aryna Szabalenkának mutatta meg, hogy a tenisz nem csupán a nyers erőről szól.

A sima két szettes győzelemmel (6:2, 6:2) Halep egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megnyerje idei első trófeáját, viszont ehhez első lépésként túl kell jutnia azon az Irina Begun, akivel a sencseni torna párosversenyén egy csapatban küzd. Halep és Begu a pénteki elődöntőben az Anna Blinkova/Nicola Geuer orosz-német páros ellen lépnek pályára. 

Másik ágon cseh-orosz elődöntőt rendeznek, a Katerina Siniakova–Marija Sarapova párharc győztesét kapja a ellenfeléül a Begu-Halep testvérharc nyertese.

WTA-TORNA, SENCSEN (kemény pálya, 750 ezer dollár), negyeddöntők
Begu (román, 4.)–Babos (8.) 7:5, 7:5
Halep (román, 1.)–Szabalenka (fehérorosz) 6:2, 6:2
Siniakova (cseh, 6.)–Kr. Pliskova (cseh) 6:2, 6:2
Sarapova (orosz)–Dijasz (kazah) 6:3, 6:3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?