Először fordul elő ez Simona Haleppel

Bár csak egy kisebb torna második fordulójáról volt szó, a női teniszezők világranglistáját vezető Simona Halep számára nagyon fontos volt a kínai Jing-Jing Duan legyőzése.

A sencseni, 750 ezer dollláros összdíjazású keménypályás torna második fordulójában a WTA-ranglistát vezető Simona Halep 3-6, 6-1, 6-2-re legyőzte a kínai Jing-Jing Duant, és ezzel bebiztosította első helyét két hét múlva kezdődő Australian Open főtábláján.

Ez lesz az első alkalom, hogy Halep első számú favoritként vághat neki egy Grand Slam tornának.

Az év elején még nem volt biztos Simona Halep pozíciója, a spnayol Gabrine Muguruza és a dán Caroline Wozniacki is odaérhetett volna a melbourne-i tornáig. A szerencse is Halep mellé szegődött, ugyanis Muguruza sérülés miatt visszalépett Brisbane-ben. Azzal pedig, hogy Sencsenben legyőzte Duant 6205-re növelte pontjainak számát a virtuális WTA-táblázaton és így Wozniacki akkor sem előzheti meg, ha Aucklandban megnyeri a trófeát. 

Ugyancsak szerdán, a negyedik helyen kiemelt Irina Begu is bejutott a negyeddöntőbe, miután 4-6, 6-1, 6-2 arányban legyőzte az orosz Ekaterina Alexandrovát. 

WTA-TORNA, SENCSEN (kemény pálya, 750 ezer dollár), nyolcaddöntő
Simona Halep (román)–Jing Jing Duan (kínai) 3:6, 6:1, 6:2
Babos Tímea (8.)–Magda Linette (lengyel) 6:2, 6:1
Sarapova (orosz)–Riske (amerikai) 4:6, 6:3, 6:2
Dijasz (kazah)–Csang Suaj (kínai, 3.) 6:3, 6:7 (5-7), 6:4
Szabalenka (fehérorosz)–Kovinics (montenegrói) 6:1, 6:0
Irina Begu (román)–Ekaterina Alexandrova 4:6, 6:1, 6:2

Halep negyeddöntőbeli ellenfele a fehérorosz Arina Szabalenka lesz, Irina Begunak a nyolcadik helyen kiemelt Babos Tímeával kell megküzdenie az elődöntőbe jutásért. Esetleges győzelmük esetén a két román játékos egymás ellen játszhatna, így egyikük biztosan döntős lenne.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?