Erste Liga: a csíkiak esélyt sem adtak Bécsnek

Nagyon egyoldalú, néha unalomba fulladó meccsen sima és egyben kötelező győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga soros meccsén a sereghajtó Vienna Capitals II. ellen.

Kötelező győzelem elé nézett a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata soros Erste Liga meccsén, amely során az utolsó helyen tanyázó és mindössze hat ponttal rendelkező Vienna Capitals farmcsapatát látták vendégül. A nézőtéren nem látszott meg, hogy nem egy vérre menő csata lesz, hiszen ezúttal is telt ház előtt rendezték meg a találkozót.

A csapatok nem diktáltak eget rengető iramot, amint az várható is volt. A Sportklub is komótosan kezdett, majd sorra jöttek a helyzetek. Szcsasztlivij előbb még a kapuvasat találta el, majd jött Golovin, Bíró Tamás és Rokaly Sz. és az első harmad végére 3–0-ra módosították az állást. A meccs további szakaszában is az történt, amit a Sportklub akart, sok esetben Ruczujnak külön melegítenie kellett a kapuban. Egy adott pillanatban már öt is volt közte, amikor a bécsiek megszerezték a szépítő találatot. Az utolsó felvonásra sem erőltették meg magukat a felek, a kék-fehérek annyit játszottak amennyit kellett a három pont érdekében.

Folytatás szombaton Brassóban, a Corona vendégeként, amely találkozóval zárják a 2017-es esztendőt.

Csíkszeredai Sportklub – Viienna Capitals II. 6–2 (3–0, 2–1, 1–1)
Gólszerzők: Golovin (16.), Bíró T. (18.), Rokaly Sz. (20.), Fabus (27.), Taratuhin (33.), Brnak (42.), illetve Janisch (39.), Kuqali (60.).
Mestermérleg
Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: – A győzelem volt a célunk amelyet sikerült is elérnünk. Nem követtünk el nagy hibákat a mérkőzés folyamán, egyszerű játékot mutattunk.
Christian Dolazal, Vienna Capitals II.: – Nem ez volt a tervünk, főleg annak tudatában, hogy legutóbb hazai pályán sikerült legyőznünk a Ferencvárost. Azóta jött egy kisebb Karácsonyi szünet és kizökkentünk, nem tudtunk megfelelően felkészülni. Egy ilyen csapat ellen, ha nem küzdesz végig, akkor nincs esélyed és ezt tapasztaltuk most. Örömhokit játszottak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?