Jégkorong: a Csíkszeredai Sportklubé a Román-kupa

Megismételte a Galac ellen mutatott magabiztos játékát a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Románia-kupa fináléjában is a Brassói Corona ellen és elhódította a győztesnek járó trófeát.

A mérkőzés oda-vissza helyzetekkel kezdődött, majd fokozatosan, ha enyhén is, de átvette a mérkőzés irányítását a Csíkszeredai Sportklub. Igaz egy-egy ordító ziccer belefért mindkét csapat játékába. A kék-fehér fölény végül gólban teljesedett ki miután Szcsasztlivij mattolta Polcot egy kipattanó után.

A második harmad elején a Cenk alatti alakulat második emberelőnyével élni tudott és kiegyenlítette az állást. Örömük nem tartott sokáig hiszen a kék-fehérek emberhátrányból válaszoltak. Egy Valchar-Taratuhin kettő egy elleni kontra után utóbbi volt eredményes. És bár a folytatásban voltak helyzetek további gólok nem születtek.

Nem úgy az utolsó felvonás elején, amikor sikerült megszórni a Brassót. A gólfesztivált Szcsasztlivij kezdte emberelőnyben, majd Antal Zs. folytatta, hogy végül Fabus lezárja a meccset. A Cenk alattiak ugyan próbálkoztak, de innen felállni esélyük sem volt a nagyon okosan és higgadtan játszó csíkiak ellen.

Románia-kupa, döntő
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 5–1 (1–0, 1–1, 3–0)
Gólszerzők: Szcsasztlivij (14., 44.), Taratuhin (33.), Antal Zs. (45.), Fabus (46.), illetve Ölander (29.).

Kimaradt?