Kézdivásárhelyi tinire fáj a trikolórok foga?

A Marosvásárhelyi Rádió értesülései szerint hamarosan meghívót kaphat a román felnőtt labdarúgó-válogatottba a Puskás Akadémia játékosa, Tamás Nándor.

A 17 esztendős futballista nyárig az FK Csíkszereda játékosa volt, onnan került a Puskás Akadémiához, amelynek U19-es és az NB III-as csapatában is eredményesen szerepel – utóbbiban 17 bajnokin nyolcszor talált be az ősszel. Jó teljesítményének köszönhetően a román U18-as válogatottnak is az alapemberévé vált, és a hírek szerint olyannyira meg vannak elégedve vele, hogy a román szövetség szakmai igazgatója, Mihai Stoichița beajánlotta a felnőttválogatottba, indokként pedig többek között azt hozta fel, legfőbb céljuk, hogy megtartsák a hozzá hasonló tehetségeket, még mielőtt Magyarország elhalászná előlük.  

„Elég váratlanul ért ez a hír, de ennek valóban lehet valóságalapja. Mindenképp örülök, hogy egyáltalán szóba került a nevem, viszont nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget ennek az egésznek, amíg nincs semmi konkrétum. Sok olyan dolgot írnak, ami nem igaz. Többek között, hogy tízes mezben játszom és támadó középpályás pozícióban” – mondta Tamás Nándor.

Amennyiben Cosmin Contra behívja a román válogatottba Tamás Nándort és az hivatalos mérkőzésen is bemutatkozik, akkor a szabályok szerint többet nem válthat válogatottságot. Selymes Tibor után Tamás Nándor lehet a következő kézdivásárhelyi születésű labdarúgó, aki a felnőtt román válogatottban mutatkozhat be.

Kimaradt?