Fiba EuroCup: kikapott és búcsúzott a Sepsi-SIC

Tizenegy pontos vereséget (67-56) szenvedett Görögországban a Sepsi-SIC női kosárlabda csapata az Olympiacos Pireusztól, így nem jutott be  a FIBA EuroCup nyolcaddöntőjébe. A sepsiszentgyörgyi odavágón Zoran Mikes lányai 59-55-re nyertek, így a végelmszámolásnál a görögök bizonyultak jobbnak 7 ponttal.

A mérkőzés a második negyedben úszott el, amikor a hazaiak 20 pontjára csak 4 érkezett a vendégek részéről, a Sepsi-SIC innen végig csak futott az eredmény után. A legnagyobb különbséget (28 pont) a harmadik negyed közepén mutatta az eredményjelző-tábla.

Zoran Mikes a Webb-Fontaine-Kress-Marshall-Gödri-Părău felállásban küldte pályára tanítványait, akiket egy kisebb galeri is elkísért Görögországba. A székely szurkolók bizakodva nézhettek az eredményjelzőre az első percekben, ugyanis egy 7-0-s roham végén csapatuk 7-3-ra vezetett. A görögök hasonlóval válaszoltak és 2 perccel később már 10-7 voolt az eredmány a javukra. Egy Marshall betörés után újabb 7-es görög sorozat következett, így az első negyed után 17-12-t mutatott az eredményjelző. 

Borzasztóan indult a második negyed a vendégek szemszögéből, ugyanis 4 percig egyszer sem találtak be. Szerencséjükre a görögök is pontatlanok voltak és ezidő alatt csak 8 pontot értek el, de a 25-12-es állás nem sok jót ígért. A gödör tovább mélyült a nagyszünetig, 37-16-os állásnál az Olympiacos már virtuális továbbjutónak tekinthette magát.

A harmadik negyed elején kezdett szégyenletessé válni a dolog, 48-20-nál már a tisztes helytállás is megkérdőjeleződött. Az Olympiacos kiengedett, a Sepsi-SIC pedig kihasználta a lehetőséget és 17-re csökkentette a hátrányát (55-38) Ezt a negyedet 22-18-ra meg is nyerte a háromszéki alakulat.

Az utolsó negyedben több lehetősége is volt a hátrány ledolgozására a Sepsi-SIC-nek, de a kulcsmomentumokban megremegett a játékosok keze: könnyű lay-upok, büntetők fordultak ki a gyűrűből. Öt perccel a vége előtt egy Dzankic triplájával már csak 9 pontos előnye volt az Olympiacosnak. A mérkőzés tétje éreztette magát mindkét táborban, megsokasodtak a személyi hibák és a felek egyre gyakrabban kerültek a büntetővonalhoz, ebből pedig a görögök jöttek ki jobban. A 67-56-os végeredmény a görögök továbbjutását hozta, akik a FIBA EuroCup nyolcaddöntőjében a katalán Spar Citylift Gironával találkozik. 

Kapcsolódók

Kimaradt?