Közvetlen riválisaival csap össze a Csíkszeredai Sportklub

Ugyan kilenc mérkőzése még hátra van a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának az Erste Ligában, ám a soron következő kettő létfontosságú lehet az alapszakasz helyezést illetően. Közvetlen riválisok ellen kell pontokat hozni.

Fontos hétvége elé néz a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában, hiszen két közvetlen rivális otthonában szeretne pontokat szerezni. Első feladatként pénteken a Ferencváros, majd szombaton a Dunaújváros otthonában kell bizonyítani. Ezúttal közel a teljes keret bevethető.

Túl vannak egy sérüléshullámon a kék-fehérek, akik a legutóbbi két Erste Ligás találkozójukra a DVTK, illetve a MAC ellen soványabb kerettel tudtak kiállni, több kulcsjátékost – Potapov, Szcsasztlivij, Valchar, Brnak, Papp – kellett nélkülözzön a Leo Gudas-Hozó Levente edzőpáros. A hét eleji két Bukaresti Steaua elleni román bajnoki meccsekre, a korábbi hiányzók viszont beálltak a sorba és „húzták is a szekeret” a sima győzelmek felé.

Pénteken és szombaton nem lesz már ilyen könnyű dolga a csapatnak, hiszen az igencsak acélos Ferencvárosnak, illetve a bombaformában levő és remekül erősítő Dunaújvárosnak is nagyon kellenek a pontok. Közvetlen riválisok találkoznak és bár még sok pont van játékban az alapszakasz végéig, könnyen meglehet, hogy sorsdöntőek lesznek annak végkimenetelét illetően. Az viszont biztos, hogy a Ferencváros ellen Peter Fabus nem léphet jégre, miután a Fegyelmi Bizottság egy meccsre „elmeszelte”.

A Ferencvárosnak 34 pontja van, de két mérkőzéssel kevesebbet tudott le, mint a Sportklub, míg a Dunaújváros három pontos előnyre tett szert a kék-fehérekkel szemben, ráadásul két meccsel neki is kevesebbje van. A Sportklub egyértelműen a lehető legtöbb kiosztásra kerülő pontszám begyűjtésére törekszik, ehhez viszont a hibákat minimalizálni kell.

„Közvetlen riválisok ellen lépünk jégre és úgy kell játszanunk, mintha döntő lenne, amennyiben a célunkat elakarjuk érni, és be akarunk kerülni az alapszakasz végén a legjobb négy közé. Nagyon oda kell figyeljünk a részletekre, hiszen minden apró kis hiba végzetes lehet. Gondolok itt az egyéni hibákra, az eladott korongokra vagy épp a védekezésre. A győzelem szándékával lépünk jégre mindkét meccsen, de egyelőre csak a Ferencvárosra gondolunk” – fogalmazott Hozó Levente másodedző.

Kapcsolódók

Kimaradt?