Először teniszezik Magyarországon Szeles Mónika

Az elmúlt évek legnagyobb vállalkozására készül a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ), bemutatómeccsre hoznák Magyarországra Szeles Mónikát.

Az újvidéki születésű Szeles 2007-ben kapta meg a magyar állampolgárságot, de sohasem játszott még Magyarországon.

Az idén negyven éves sportoló kilencszer nyert Grand Slam-tornát, a döntőkben például háromszor győzte le a német Steffi Grafot, kétszer a spanyol Arantxa Sanchez Vicariót.szeles

1990-ben a párizsi Roland Garros legfiatalabb győztese volt, a következő két évben uralta a teniszt, vezette a világranglistát.

1993-ban szúrta hátba egy őrült Graf-rajongó a hamburgi versenyen, utána még visszatért, 1995-ben és 96-ban is a US Open döntőjébe jutott, de Graffal már egyszer sem bírt. Még abban az évben olimpiai bronzérmet is szerzett Atlantában.

Pillanatnyilag Szeles a legismertebb magyar sportoló a világon, a 46 fős Laureus Akadémia egyetlen magyar tagja, többek közt Carl Lewis, Michael Johnson, Nadia Comaneci, Alberto Tomba, Emerson Fittipaldi, Katarina Witt társaságában. Őket lehet a sport halhatatlanjainak nevezni, és ők szavazzák meg hét kategóriában, kié lehet a Sport Oscar.

A teniszfesztivál helyszíne Veszprém, március harmincadikán, a húsvéti hétvégén. Szeles mellett az Amerikában élő Noszály Sándor és a visszavonulását a napokban bejelentő Szávay Ágnes is játszana, a jótékonysági rendezvény jegybevételét az utánpótlásra fordítanák.

Kimaradt?