Erste Liga: fordított és nyert Csíkszeredában a MAC Budapest

A legutóbbi idényben döntős MAC Budapest egygólos hátrányból fordítva 4-3-ra győzött Csíkszeredán a jégkorong Erste Liga alapszakaszának szombati játéknapján.

Telt ház fogadta a Csíkszeredai Sportklub, illetve a MAC Budapest csapatait az Erste Liga újabb összecsapásán, amelyen hazai oldalról újfent változások álltak be a sorokban. Papp nem tudta vállalni a játékot, míg Brnak visszatért – számolt be a Sportklub sajtósa.

A meccs pedig nagyobb iramot hozott, mint az egy nappal korábbi, de rengeteg pontatlan passz és rossz megoldás jellemezte a két csapat játékát. A kapuk nem igazán forogtak veszélyben, bár próbálkozások voltak. Az álló vizet a 17. perc zavarta fel, amikor a hazai csapat kihasználta első emberelőnyét – ellentámadásból (!) – Antal Zs. révén.

A második felvonás két hazai előnnyel kezdődött, amelyeket viszont nem tudtak kihasználni a kék-fehérek. A MAC egyenlő létszám mellett pedig nagyobb fokozatra kapcsolt és ez hamar meg is látszott az eredményjelzőn. Előbb Brown pontos lövése ért célba, majd Bodo talált be. Az első MAC-os találat szerzője a 30. percben újra villant, de a ziccert elvétette.

Nem igazán tudott kijönni a szorításból a hazai csapat és ezt nehezítette az ellentétes cserepad is. Ennek ellenére a 34. percben Antal Zs. és Golovin kettő az egybe fordulhatott ám a lehetőség elhalt. A harmad végét pedig a káosz jellemezte, miután a játékvezetők nem igazán álltak a helyzet magaslatán.

Az utolsó felvonás áthúzódó MAC előnnyel kezdődött, majd öt az öt ellen a Sportklub volt aktívabb, de Brnak a vasat találta el. Ahogy kijött a szorításból a vendég alakulat előbb Brown villant, majd Orban mattolta Onodit egy könnyű találattal. Golovin erre azonnal válaszolt egy takarásból, lábak mellett, ellőtt koronggal. Ritmusos jó meccs alakult ki, hogy a 48. percben Bodo újfent kettőre hizlalja a vendég előnyt, miután egy kipattanót értékesített.

A Sportklub viszont nem adta fel és ennek az 53. percben lett meg a jutalma, amikor Golovin jegyzett gólt, emberelőnyben. A vendégek kapusakadályozás miatt újranézést kértek, de a játékvezetők érvényesítették a találatot. A gól után Farkas azonnal egyenlíthetett volna, lökete Bálizson átcsúszott, de a kapu mellett elsuhant a pakk. Az utolsó percek tördeltek voltak és bár másfél perccel a vége előtt Gudas meghúzta a kapuslehozatalt az nem vált be.

A Sportklub ezúttal is nagyot küzdött, a kék-fehérek egy percig nem adták fel. Sok idő nem marad a pihenésre, hiszen hétfőn és kedden érkezik a Bukaresti Steaua, majd szerdán utazás következik, hiszen újabb magyarországi kiszállás van műsoron.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest 3–4 (1–0, 0–2, 2–2)

Gólszerzők: Antal Zs. (17.), Golovin (44., 53.), illetve Brown (28.), Bodo (29., 48.), Orban (44.).

 

Kapcsolódók

Kimaradt?