Idén nem macit kér szurkolóitól a Csíkszeredai Sportklub

Az idén sem marad el úgy jégkorongmérkőzés, hogy ne lenne adománygyűjtés. A Csíkszeredai Sportklub viszont ezúttal szakít a megszokott „macidobálós” hagyománnyal és más célzattal, de ugyanúgy segítségre hívja fel a szurkolók figyelmét.

Szombaton a 18 órától kezdődő Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest találkozón ugyanis a Hargita Megyei Gyerekvédelem hátrányos helyzetű fiataljain lehet segíteni. A mérkőzés első hazai góljánál ezúttal nem macikat kell a jégre dobálni, hanem sálakat, kesztyűket, illetve sapkákat.

A Hargita Megyei Gyerekvédelemmel egyeztetve viszont további meleg ruhákat is lehet adományozni: felsők, pulóverek, nadrágok, kabátok stb. Ezen ruházatokat a mérkőzés előtt a szurkolói bejáratnál lehet leadni, ahol a gyerekvédelem egy autója fog állni. Fontos tudni, hogy a gyerekvédelem 4-22 éves gyerekek és fiatalok számára ajánlja a ruhaneműket, de leginkább az „idősebbek” szenvednek hiányt meleg ruhákból.

Ugyanakkor a Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete is karitatív akciót szervez. Az egyesület a Xántus János általános iskola erdőalji tanintézményének szervez gyűjtést, amely részére tanszereket lehet adományozni.

Kapcsolódók

Kimaradt?