Liga 1: maradt a Kolozsvári CFR 5 pontos előnye

Változatlan maradt a labdarúgó Liga 1 dobogósai közötti pontkülönbség a 20. forduló után. 

Elsőként, még pénteken este a listavezető Kolozsvári CFR lépett pályára és ütötte ki idegenben 3-0-ra a FC Voluntari csapatát. A vasutasok góljait Omrani, Deac és Păun szerezte. Győzelmével Dan Petrescu csapata - ideiglenesen - 8 pontos előnyre tett szert a FCSB-vel szemben.

A csak vasárnap pályára lépő bukarestiek győzelmi kényszere szombaton este tovább nőtt, amikor a bajnok FC Viitorult 3-1-re legyőző CSU Craiova is megelőzte a táblázaton és így Gigi Becali alakulata visszacsúszott a tabella 3. helyére.

Végül a FCSB is megszerezte a 3 pontot a tabella végén kullogó Juventus ellen, így a piros-kéket visszakapaszkodtak a második helyre, 5 ponttal a CFR mögött és 2 ponttal a Craiova előtt. 

A fordulóból hátramaradt két hétfői összecsapáson 3 erdélyi csapat is érdekelt lesz. Délután a Gaz Metan látogat a Temesvári Polihoz, este pedig a Sepsi OSK fogadja Brassóban a Bukaresti Dinamót. A vendégek nagyon motiváltan érkeznek ebbe az összecsapásba, hiszen a táblázaton előttük levő Astra, Botoșani és Viitorul vereségével ismét kaptak egy esélyt 1-6-os play-off elcsípésére. Ehhez viszont meg kell verniük azt a Sepsi OSK-t, amely túl hosszúra nyújt nyeretlenségi sorozatra tenne pontot a „belügyisek” ellen.

Labdarúgó Liga 1, a 20. forduló eredményei
FC Voluntari-Kolozsvári CFR 0-3
Concordia-FC Botoşani 3-0
CS U Craiova-Viitorul 3-1
CSM Poli Iaşi-Astra 1-0
FCSB-Juventus 4-0
Temesvári Poli-Szászmedgyesi Gaz Metan (hétfő, 18:00, Digi Sport, Dolce Sport, Look TV)
Sepsiszentgörgyi Sepsi OSK-Bukaresti Dinamo (hétfő, 20:45, Digi Sport, Dolce Sport, Look TV)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?