Történelmet írtak a sepsiszentgyörgyi kosaras lányok

A sepsiszentgyörgyi női kosárlabdacsapat tovább menetel az Európa Kupában. A Sepsi SIC 64-57-re legyőzte csütörtök este a szlovákiai Pöstyén (Pieštanské Čajky) csapatát, ezzel kijutott a kupaküzdelem egyenes kieséses szakaszába.

Ehhez arra volt szükség, hogy a Sepsi Arénában legalább 3 ponttal legyőzzék a szlovák csapatot, illetve a másik találkozón a csoportelső török Hatay BB legyőzze a lengyel Energa Torunt. Mivel mindez sikerült, egy évtized után Sepsiszentgyörgy az első, aki továbbjutott FIBA Európa Kupa csoportköréből.

A zsúfolásig telt Sepsi Arénában lelkes szurkolótábor előtt pályára lépő Sepsi-SIC már az összecsapás elején magához ragadta a kezdeményezést, az első négy percben kizárólag a zöld-fehér lányok értékesítettek pontot, és három negyeden keresztül sikerült fenntartaniuk az előnyüket.

A mérkőzés utolsó negyedében viszont megtáltosodtak a pöstyéni játékosok, és a Sepsi SIC-nek hosszú, idegtépő perceken keresztül nem volt jó válasza ellenfele menetelésére. A mérkőzés vége előtt három perccel a szlovákok a vezetést is átvették.

Az utolsó percekben Zoran Mikes edzőnek sikerült felrázni a lányokat és több három pontos dobás és a jó védekezésnek köszönhetően ismét átvették a vezetést majd a büntetőzésnek köszönhetően 7 ponttal sikerült nyerniük.

Az idény legfontosabb mérkőzésén a több ezer háromszéki szurkoló elejétől a végéig folyamatosan,  énekkel és tapssal biztatta kedvenceit. Hajrá Szentgyörgy!

 

Kapcsolódók

Kimaradt?