Liga 1: a CFR a pályán, a Sepsi OSK a lelátón volt jobb

A várakozásoknak megfelelően a Sepsi OSK csapata nem tudta megakadályozni a Kolozsvári CFR-t abban, hogy ellépjen üldözőitől. A labdarúgó Liga 1 tizenkilencedik fordulójának utolsó összecsapását a vasutas gárda nyerte 2-0-ra, ám a mostoha körülmények között megrendezett mérkőzés legalább annyira szólt a vendégeket elkísérő szurkolókról is, akik történelmi tettet hajtottak végre: először volt hangos magyar énektől a fellegvári aréna.

Hétfő estére rendkívül kellemetlenre fordult az időjárás Kolozsváron, így a CFR szurkolóinak kényelmesebb fajtája inkább választotta a tévés közvetítést és a szoba melegét az átható hideg és a havas eső helyett. Nem így a vendégeket elkísérő busznyi galeri, akik jelentős erősítést kaptak a kincses városban tanuló székelyföldi egyetemistáktól. A mintegy 120 fős tábor a kezdő sípszó után rázendített és az eredmény alakulásától függetlenül megállás nélkül buzdította kedvenceit. 

A két csapat közti tudásbeli és helyezésbeli különbség (a CFR az 1., a Sepsi OSK a 12. helyét foglalja el a Liga 1 tabelláján - szerk. megj.) nem jött át a mérkőzés első félórájában, a hazaiak támadtak ugyan, de gólhelyzetig nem jutottak. Az egyensúly megbomlásához  kellett Niczuly hibája is, a Sepsi OSK kapusa a 37.percben rosszul ütött ki egy lövést, az újrázó Omrani löketét pedig - Valentin Avram játékvezetőasszisztens szerint - csak a gólvonalon túlról tudta visszakaparni. A Sepsi OSK játékosai hiába tiltakoztak, Andrei Chivulete vezetőbíró megbízott munkatársában és megadta a gólt. 

A 3 pont sorsa a 77. percben dőlt el, amikor Deac beadását a befutó Andrei Mureșan fejelte a hosszú sarokba. 

A végén volt székely himnusz is, amit - a kolozsvári szervezők és szurkolók dícséretére legyen mondva - nem zavart meg semmi sem: a Sepsi OSK szurkolói rendszeresen hangos füttyszó mellett kénytelenek elénekelni a himnuszt.

Ezzel a győzelmével a Kolozsvári CFR 5 pontra növelte előnyét a második helyezett FCSB-vel szemben. A Sepsi OSK immár 13. mérkőzés óta nem tudott nyerni, és 12 pontjával a tabella 12. helyét foglalja el.
Labdarúgó Liga 1, a 19. forduló eredményei
Juventus-Concordia 0-5
FC Botoşani-CS U Craiova 1-0
Viitorul-Temesvári ACS Poli 1-1
Dinamo-CSM Poli Iaşi 2-1
Szászmedgyesi Gaz Metan-FC Voluntari 1-1
Astra-FCSB 2-0
Kolozsvári CFR-Sepsi OSK 2-0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?