Hatodik győzelmével az élre állt a Sepsi-SIC

Kiegyensúlyozott mérkőzésen győzött 78–70 (22–24, 21–16, 15–25, 12–13) arányban a Brassói Olimpia vendégeként a a Sepsi-SIC a női kosárlabda Nemzeti Liga 7. fordulójában. A zöld-fehérek továbbra is hibátlanok a román baujnokságban, sőt, hatodik sikerükkel a rangsor élére ugrottak.

A Sepsi-SIC és a Brassói Olimpia is nemzetközi mérkőzést játszott az egymás elleni összecsapást megelőzően, a sepsiszentgyörgyi lányok csütörtökön a török Hatay BB vendégeként léptek pályára az Európa-kupában, míg a Dan Calancea irányította kosárlabdázók szerdán a cseh Zabiny Brno csapatát fogadták a Közép-Európai Ligában.

Kiváló hangulatban játszhatott Brassóban a Sepsi-SIC, hiszen szurkolói nagy számba kísérték el a Cenk alatti városba. Jól kezdték a mérkőzést, magunkhoz ragadták a kezdeményezést, három perc alatt pedig hatpontos előnyre tettek szert (5–11), viszont megrázták magukat a házigazdák és egyenlíteni tudtak. A folytatásban zöld-fehérbe öltözött lányok akarata érvényesült, az Olimpia többnyire szaladt az eredmény után. A második negyedben több hibát vétettek a vendégek, amit az ellenfel kihasznált, és könnyen szerzett kosarakkal tartani tudta a lépést, sőt, az utolsó másodpercekben Nicole Handford két labdát is szerzett, mindkettőt pontokra váltotta, így a bajnokcsapat hátrányban vonulhatott az öltözőbe (43–40).

Szünet után koncentráltabban léptek pályára Zoran Mikes tanítványai, Annemarie Gödri-Părău és Tyaunna Marshall vezérletével hamar kiegyenlítettek és a vezetést is visszavették, illetve hétpontos előnnyel vághattak neki az utolsó tíz percnek (58–65). A negyedik negyedben a brassóiaknak nem sikerült megszorongatniuk, sőt, az utolsó három percben kosarat sem szereztek, viszont Gödri-Părău és Nathalie Fontaine is eredményes volt, így 2012 szeptembere óta a Sepsi-SIC 17. alkalommal győzte le a Brassói Olimpia csapatát.

„A szezon előtt tudtuk, hogy lesznek olyan időszakok, amikor néhány napon belül több mérkőzést is játszanunk kell. Örülök, hogy a végén megfelelően tudtunk válaszolni az ellenfélnek és ezzel sikerült győznünk. Azt gondolom, az első félidőben kicsit nyugodtabbak voltunk, mint ahogy kellett volna, hiszen a házigazdák 43 pontot dobtak, mi pedig nem vagyunk az a csapat, aki hagyja, hogy ilyen könnyen pontot szerezzen az ellenfele. A második félidőben jól reagáltunk, megmutattuk az egyéniségünket. Fontos volt ebben a zsúfolt periódusban, hogy jó mérkőzést játszunk, mert Hatay-ban is megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt, akárcsak Brassóban. Tudjuk, hogy fel kell készülnünk a csütörtöki, Pieštanské Čajky elleni mérkőzésre, és ezúttal kicsit több időnk lesz. A lányoknak a szlovák csapat ellen fizikailag, szellemileg és taktikailag is készen kell állniuk” – mondta a mérkőzés után Zoran Mikes, aki a szurkolóknak is köszönetet mondott, hogy Brassóba is elkísérték a csapatot és végig nagyszerű hangulatot varázsoltak a sportcsarnokba. A vezetőedző reméli, a drukkerek csütörtökön is a csapat mellett lesznek, és minden kosárlabda kedvelő ott lesz a Sepsi Arénában.

A Sepsi-SIC csütörtökön 18 órától a Pieštanské Čajky csapatát fogadja a Sepsi Arénában az Európa-kupa csoportkörének utolsó, 6. fordulójában. A zöld-fehéreknek legalább három ponttal kell győzniük a szlovákok ellen, hogy a D-csoportból másodikként továbbjuthassanak.

Kapcsolódók

Kimaradt?