Három fővárost „venne be” a hétvégén a Csíkszeredai Sportklub

Három mérkőzésen lép jégre újabb Erste Ligás kiszállásán a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. A kék-fehérek sorrendben a Vienna Capitals II-vel, a Fehérvári Titánokkal, illetve a Ferencvárosi TC-vel mérkőznek meg. A csapat védekezésén kell javítani.

Nem panaszkodhatnak meccshiányra a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói, akik fárasztó napokon vannak túl, de még csak a közepénél tartanak a hétnek. Múlt péntektől ugyanis már négy nehéz meccset letudtak a fiúk. A Brassói Corona ellen egy vereség, illetve egy szétlövések utáni győzelem a mérleg, míg a Gyergyószentmiklósi Progymot 5–2, illetve 7–6 arányban sikerült felülmúlni.

Utóbbi találkozó öt nap alatt a negyedik volt, így ennek a számlájára is írható, hogy a csapat fejben már nem volt teljesen ott, bár hatalmas akaraterőről tanúskodik az is, hogy háromgólos hátrányról képesek voltak a fiúk olyan ritmusváltásra amivel megtörték a piros-fehéreket.

Hasonló előnyt viszont nem szabad adni az Erste Ligába még a győzelem nélkül és csupán három ponttal álló bécsiekkel szemben sem. Ők lesznek ugyanis a Sportklub első ellenfelei, akik Csíkszeredában nagyon szívósan tartották magukat. A túra második állomása Székesfehérvár lesz, ahol még az idei szezonban nem játszott a Sportklub. A hazai mérleg, összesítésben, 1–1. Ezen kell változtatni, pozitív irányba. A sorozat a dobogó harmadik fokán álló Ferencvárosi TC elleni rangadóval zárul. A felek eddig egyszer találkoztak Csíkszeredában, amelyet a csíkiaknak sikerült behúzniuk.

Hozó Levente a csapat másodedzője megjegyezte, hogy a védekezés javításával lehet csak pozitív eredményeket elérni. „A védekezésünkben kell javuljunk nagyon sokat és itt csapatszinten értem ezt. A legutóbbi meccsen is hat gólt kaptunk, ami nagyon sok. Nagyon nehéz meccseink lesznek, senki ne gondolja az ellenkezőjét, és ennek fényében hasonló hozzáállást is várunk el” – jegyezte meg Hozó Levente a csapat másodedzője.

A kék-fehérek pénteken Bécsben 18.50-től vasárnap Székesfehérváron 18.30-tól, míg hétfőn a Ferencváros pesterzsébeti otthonában 19 órától lépnek jégre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?