Döglött patkánnyal várták Gyergyóban a Brassói Corona magyar csapatkapitányát

Kellemetlen élményben volt részük a Brassói Corona hokisainak, amikor a Gyergyószentmiklósi Progym vendégül látta őket román bajnoki mérkőzésre.

A vendégcsapat játékosait az öltözőben bizarr látvány fogadta: egy földre helyezett kartonlapon egy döglött patkány feküdt, mellette elszórva néhány szalonnadarab, a „Pire”, illetve a „24” felirat. Előbbi a brassóiak csapatkapitányának, Miháy Árpádnak a beceneve, utóbbi a mezének a száma – számolt be a Prosport.

Az eset egy hete történt, de csak most számolt be róla Emilian Cernica, a Corona jégkorong klub szakosztályának vezetője. Indoklása szerint azért ilyen későre, hogy ne terhelje az amúgy is feszült hangulatot a Csíkszeredai Sportklub elleni derbi előtt.

Emilian Cernica nagyon barátságtalannak nevezte a vendéglátók gesztusát. „Szerintünk az ilyesminek nincs helye a sportban. Reméljük, hogy a Progym és a Román Jégkorong Szövetség intézkedni fog annak érdekében, hogy ne ismétlődjenek meg a román hokira nézve kínos helyzetek” – mondta a brassói elnök.

A Gyergyószentmiklósi Progym vezetője, Lázár Ernő maga is elítélte az öltözőben történteket. Közölte, hogy még keresik a tettest. Hozzátette, több forgatókönyv is megfordult a fejében, és azt sem zárja ki teljesen, hogy a patkányt a brassóiak helyezték el az öltözőben, hogy rossz fényben tüntessék fel a vendéglátóikat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?