EYOF: Imre Emil aranyérmes lett 1000 méteren

Románia első aranyérmét nyerte kedden Imre Emil csíkszeredai gyorskorcsolyázó az 1000 méteres short-track versenyszámban a február 17–22. között Brassóban zajló 11. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).emil-imre

A döntőben azt a Tristan Navarrót győzte le, aki vasárnap fellökte Imrét a kedvenc számának számító 1500 méteres döntőben.

Imre Emil a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola 10. osztályos diákja, és 9 éve jár rendszeresen short track-edzésekre.

A székelyföldi gyorskorcsolyázó egy nappal korábban az 500 méteres versenyben a második helyen végzett az orosz Genisz Ájrápetján mögött.

bogyo"Nagyon örvendünk, nagy sikere ez a román sportnak. Megérte a sok felkészülés, tíz év munkája van benne", mondta a maszol.ro megkeresésére Bogyó Mária Imre Emil trénere. Hozzátette, számítottak az éremre, de az aranyra azért nem. Úgy véli, a szerencse is közrejátszott az aranyérem megszerzésében: ugyanis, míg 1500 méteres versenyen elesett és nem tudta behozni a hátrányt, ezzel a 6. helyre esve vissza, ez alkalommal neki kedvezett a szerencse, ezen a futamon mások maradtak le esés miatt. (Horváth Szekeres István)

A verseny után Imre Emil a következőket nyilatkozta a szekelyhon.ro honlapnak: „Szüleimnek ajánlom az érmet, ők mindig támogattak abban, hogy sportoljak. Köszönetet mondok a szakszövetségnek, a csíki sportiskolának és a Venczel József Szakközépiskolának azért, hogy támogattak a felkészülésben. Egy év múlva ott szeretnék lenni a oroszországi Szocsiban megrendezendő téli olimpiai játékokon."559815-imre3

Octavian Morariu, a Román Olimpiai Bizottság elnöke Imre Emil sikere után azt nyilatkozta, hogy támogatni fogja a csíki sportolót abban, hogy felkészüljön és kijusson a jövő évi téli ötkarikás játékokra.

Kimaradt?