Liga 1: visszakapaszkodott a tabella élére a Kolozsvári CFR

Úgy léphetett pályára vasárnap este a Kolozsvári CFR a Bukaresti Dinamo ellen, hogy egy esetleges győzelmével visszakapaszkodhat a labdarúgó Liga 1 tabellájának élére, ugyanis a FCSB szombaton – kisebb meglepetésre – kikapott a Poli Iași-tól.

A Dinamo stadionban megrendezett mérkőzésre a hazaiak is nagyon készültek, ugyanis Vasile Miriuțának „elszámolnivalója” volt korábbi munkaadóival, akik – mint írtuk – nem úriemberként mutattak ajtót a nehéz időkben is kitartó edzővel.  Nem beszélve arról, hogy a fővárosiak, egy újabb vereséggel eltávolodnak a play-off helyet érő 6. helytől.

A mérkőzés tulajdonképpen a 46. percben kezdődött el, ugyanis a csapatok egy félidőn át csak “kóstolgatták egymást”, rizikót egyik fél sem vállalt. Mint utólag megtudtuk, a meccs dinamizálásához szükség volt a robbanékony temperamentumáról elhíresült Dan Petrescu szünetbeli “kiselőadására”, ugyanis a CFR játékosai teljesen más hozzáállással futottak ki a második játékrészre. Az erőszakosság meg is hozta az eredményét, ugyanis a 49. percben Katsikas hibáját kihasználva Deac ideális góllövő helyzetbe hozta Omranit, aki nem hibázott. Alig 6 perccel később egy másik dinamos, Oliva is hibázott: saját tizenhatosában „lefektette” Deacot, a jogosan megítélt büntetőt pedig Culio értékesítette.

A 2-0-s vezetés birtokában a vendégek már nem erőltették a játékot, a hazaiak pedig képtelenek voltak szintet lépni.

A mérkőzés végén a CFR játékosai a győzelem mellett annak is örülhettek, hogy két forduló után visszafoglalhatták helyüket a Liga 1 tabellájának élén. Ehhez kellett a Poli Iași segítsége is, ugyanis a moldvai alakulat 1-0-ra legyőzte a FCSB-t. A tabella harmadik helyén a CSU Craiova áll.

Mint korábban írtuk, az újonc Sepsi OSK-nak új edzővel sem sikerült győznie, Eugen Neagoe alakulata gólnélküli döntetlent játszott a Szászmedgyesi Gaz Metannal.

Labdarúgó Liga 1, a 18. forduló eredményei
Temesvári ACS Poli-FC Botoşani 1-1
CSM Poli Iaşi-FCSB 1-0   
Sepsiszentgyörgyi  Sepsi OSK-Gaz Metan 0-0
CS U Craiova-Juventus 3-1
Concordia-Astra 1-2
Dinamo-Kolozsvári CFR 0-2
FC Voluntari-Viitorul (hétfő, 20:45, Digi Sport, Dolce Sport, Look TV)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?